майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Прокуратурата обвини двама измамници от Пловдив
Важно Градът Пловдив Съд и Прокуратура

Прокуратурата обвини двама измамници от Пловдив

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава две досъдебни производства за извършени измами, по които са привлечени двама обвиняеми. Те са били задържани при специализирана акция на отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР – Пловдив, като прокурори са присъствали на първоначалните  следствени действия.

По първото досъдебно производство като обвиняем е привлечен М.Ц., на 21 г., за това, че в периода от 21.07.2021 г. до 01.11.2022 г. в гр. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, с цел да набави себе си имотна облага е възбудил заблуждение у 16 различни лица, че ще им бъдат изпратени работещи видеокарти и части за компютър, поръчани от тях, като с това им е причинил имотна вреда в размер на общо 6497 лева – престъпление по чл. 209 ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс. По делото е установено, че М.Ц. публикувал обяви в интернет платформа, че продава видеокарти и други части за компютри на изгодни цени. Той посочвал телефон за връзка и щом получил поръчка ги изпращал по куриерска фирма. Цената на видеокартите варирала от 137 лева до 500 лева. Той изпращал видеокартите, които впоследствие се оказвали увредени и неработещи. Спрямо М.Ц. по искане на Районна прокуратура – Пловдив е взета от Районен съд – Пловдив мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По второто досъдебно производство като обвиняем е привлечен Д.Г., на 20 г., за това, че от 16.11.2021 г. до 4.01.2022 г., в гр. Пловдив, гр. София, гр. Батановци, обл. Перник, и гр. Добрич, при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил заблуждение у 4 различни лица, че ще им бъдат изпратени електронни часовници на известна марка, поръчани от тях, и с това им е причинил имотна вреда в размер на общо 2000 лева – престъпление по чл. 209 ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс. По делото е установено, че Д.Г. се сдобил с фалшиви електронни часовници, наподобяващи по външен вид същите от известна търговска марка. Той пуснал обяви в интернет платформа, получил обаждания и поръчки и ги изпращал по куриерска фирма. Цената на едни часовник била между 300 и 615 лева. При получаване на пратката, пострадалите лица установявали, че липсва специфичен код на часовника и по този начин разбирали, че са измамени. Пратките били без право на преглед. Д.Г. е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Действията по разследването по двете досъдебни производства продължават.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...