Новини от Пловдив » Бизнес » Какво можем да видим на „Природа, лов, риболов“ и „Цветна пролет“
Бизнес Градът Пловдив

Какво можем да видим на „Природа, лов, риболов“ и „Цветна пролет“

„Повече от 70 фирми – производители и търговци, участват в изложбата „Природа, лов, риболов“, която ще се проведе от днес до неделя в Международен панаир – Пловдив“. Това съобщи Иван Соколов, изпълнителен директор на Панаира. Изложението представя сегменти от зелената икономика и от индустрията за свободното време. Специализираната изложба „Цветна пролет“ също започва днес и включва новостите във флористиката, овощарството, озеленяването и ландшафтната архитектура. И двете изложения се провеждат под егидата на Министерството на земеделието.

„Природа, лов, риболов“ представя всички браншове, свързани с ловния, риболовния и алтернативния туризъм. Партньори на тазгодишното издание са Изпълнителната агенция по горите, държавните горски предприятия и Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ (НЛРС-СЛРБ). Световни компании предлагат артикули за спинингов риболов, речен и морски риболов, фидер риболов и много други рибарски принадлежности.

Специален акцент в изложението е 125-годишнината на НЛРС-СЛРБ, на която е посветена експозиция в Палата 7. „Стопанисваме близо 85 % от ловната територия в страната“, отбеляза главният секретар на сдружението Даниел Тошков. По думите му близо 3 млн. лева допълнително ще получат ловните сдружения за разселване на дивеч след промени в наредба. В Палата 7 е организирана Осмата национална трофейна изложба на паднали дивечови рога. Посетителите ще видят 613 трофея, четири световни рекорда на трофеи от благороден елен, най-тежкият трофей в света и всички национални рекорди от видове елени, дива свиня, муфлон и вълк. Фотоизложбата „Мигове от дивия свят“ допълва великолепно пресъздадената горска реалност. В рамките на изложението ще се проведе и четвъртият национален турнир по надсвирване със свирки за примамване на дивеч.

Във фокуса на 27-ото издание са подрастващите и тяхното възпитание в любов към природата. В специално оформеното горско училище средношколци ще се обучават да къмпингуват безопасно, да разпознават следи и звуци от диви животни, да се ориентират в гората и да я пазят от пожари. Пътуващото фургонче „Горичка в количка“ е за по-малките, които чрез интерактивни игри ще се запознаят с животински и дървесни видове. Малчуганите ще се забавляват още в творческа работилница „Прозорец към природата“ и на миниконна база. „Очаква се над 300 момчета и момичета да посетят образователните събития от програмата за горска педагогика“, съобщи инж. Стоян Тошев – изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите

Събитията, съпътстващи основната програма, са киноложка беседа и ловен концерт с участието на Духов оркестър и мажоретен училищен състав – Велинград, които ще се проведат на 25 март. В неделя ще бъдат изтеглени печелившите талони от анкетните карти на посетителите на изложението. Първа награда е комплект за риболов – стол, маса и сак, втора награда – елек с подгряване, а трета – маркова туристическа чанта.

Екоакценти в дома, офиса, вилата, заведения, хотели, паркове и градини ще представи „Цветна пролет“, която се разгръща на повече от 5000 кв. метра. В специализираната изложба участват всички браншове с новостите във флористиката, овощарството, озеленяването и ландшафтната архитектура. На откритата площ посетителите ще видят традиционни и екзотични цветя, декоративни храсти, овошки, семена, разсад и луковици. Изложбата е източник на вдъхновяващи решения както за специалистите, така и за любителите градинари.

Почивните дни събират двете изложби с едно тематично събитие – Международните киноложки изложби. Организатор е Българският републикански киноложки съюз, а съорганизатори са Световният киноложко-ловен спортен алианс./ПловдивПрес

Още новини по темата

Откриха „Природа, лов и риболов“ и „Цветна пролет“ в Панаира

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...