Новини от Пловдив » Важно » Кметът на Кричим с позиция за лошото състояние на пътя Девин -Кричим- Стамболийски
Важно Кричим Мнения Регион

Кметът на Кричим с позиция за лошото състояние на пътя Девин -Кричим- Стамболийски

Атанас Калчев
Атанас Калчев

Във връзка с лошото състояние на пътя Девин – Кричим – Стамболийски кметът на Кричим Атанас Калчев се обърна към жителите на града и шофьорите, които преминават през населеното място, за да направи важни уточнения. Той припомни, че пътят е част от републиканската пътна мрежа и ангажиментът за поддръжката му е на АПИ.

Ето какво написа  Атанас Калчев:

На вниманието на жителите на Кричим и на всички транзитно преминаващи през нашия град!

Във връзка с лошото състояние на пътната настилка (надлъжни и напречни пукнатини, вдлъбнатини, частични пропадания, а на места и единични дупки) на път III-866 Девин – Кричим – Стамболийски, който е част от републиканска пътна мрежа – изключително държавна собственост, включително и на участъка попадащ в урбанизираната територия на гр. Кричим, ви уведомявам, че общината НЯМА подписано споразумение с Агенция „Пътна инфраструктура“ за съвместно финансиране, осъществяване на съвместни и по взаимна договореност дейности по изграждането, поддържането и ремонта на републиканските пътища преминаващи през урбанизираната територия на гр. Кричим.

При отчитане интензивността на трафика по пътя, състоянието му ще се влошава все повече и риска от възникване на тежки ПТП-та ще става все по-сериозен за водачите на МПС-та, поради което, обръщам внимание да имат предвид, че при възникване на застрахователно събитие в резултат не само от състоянието на пътната настилка, а и по отношение всички други реквизити касаещи пътната безопасност (пътна маркировка, пътни знаци и др. елементи регулиращи движението), да заявяват своите претенции по определения от закона ред към собственика на пътя – АПИ, която има задължения по изграждането, стопанисването, текущата поддръжка и всички други ясно разписани в Закона за пътищата задължения и правомощия.

В качеството ми на кмет на община Кричим и от името на ръководството на общината, категорично заявявам, че няма да допуснем, различно и избирателно интерпретиране на законодателството, както и неоснователни твърдения от страна на различни служители на АПИ, които не кореспондират с нормативната уредба и имат за цел да вменяват задължения и ангажименти на община Кричим по отношение на републиканския път в частта му в регулацията на населеното място!/ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...