Новини от Пловдив » Ботев » От най-модерния стадион, Колежа: Десетки тв екипи ще могат да излъчват едновременно
БГ Футбол Ботев Важно Пловдив Пловдив Важно Посоки Спорт Спорт Важно

От най-модерния стадион, Колежа: Десетки тв екипи ще могат да излъчват едновременно

Хубен Анадолиев: Един Кабел няма да стърчи, всичко е в тръбната мрежа на Колежа.
  • Един кабел няма да стърчи на територията на комплекса, камери могат да се вързват от всяка точка на стадион „Христо Ботев“

Десетки телевизии ще могат да излъчват едновременно на живо (стига да имат права) от стадион „Христо Ботев“, стига ПТС-тата им (Подвижна Телевизионна Станция/DSNG – Digital Satellite News Gathering) да се съберат на паркинга. Няма никакъв проблем, можем да вържем камера от всяка точка на стадиона, защото има разклонения из целия комплекс. Това заяви пред ПловдивПрес Хубен Анадолиев, който отговаря за електроизграждането на Колежа.

Нито ще се заплитаме в кабели, нито футболистите ще се спъват в тях край терена, защото в целия комплекс няма да стърчи нито един кабел, категоричен е Анадолиев.  Тръбната канална мрежа на футболния комплекс е направена така, че до всяка точка имаме достъп за комуникация. През тръбите може да мине всеки кабел и да пренесе сигнал. Хора от екипите, които излъчват футболните срещи, са се свързали днес с Хубен Анадолиев, за да обсъдят техническите характеристики на мрежата. Другата седмица ще се срещнем, за да посочат какъв трябва да е кабелът, за да го купим, обясни отговорникът по ел. мрежата на стадиона.

Предполагам, че тези, които твърдят, че ще има проблеми при излъчването на телевизиите, не са добре запознати с технологията или се позовават на остарели проекти, не вярвам да е умишлено, а по-скоро се дължи на невежество, смята Хубен Анадолиев.

В момента на Колежа усилено се работи, за да са готови всички необходими комуникации до получаването на акт 16. Днес се пускаха каналите за пожароизвестяването, оповестяване, контрол на прожекторното осветление на терена. Даже изкуствената трева, която ще покрие пътеката край терена, вече е доставена на рула и до дни ще бъде залепена.

От сутринта бригада на ПИМК дойде, за да помага при подреждането на седалките, за да се смогне със сроковете.

„Това е най-модерният стадион у нас, с най-модерното осветление, същото, каквото наблюдавахме по стадионите на Световното първенство по футбол в Катар“, подчерта специалистът. Осветителните тела, монтирани на козирката, са на „Филипс“ и могат да правят всичко, само с натискане на един бутон, подчерта Хубен Анадолиев.

Цялото електрооборудване е с материали от най-високо качество. Във всеки сектор има електротабло, което контролира всичко – от електрозахранването, до пожароизвестяването. При пожар напрежението автоматично пада и се включват системите за евакуация, като пътищата за евакуация остават осветени с генератори. Всичко е автоматизирано, подчерта Анадолиев.

Отвън на паркинга също няма да стърчат кабели. Бусовете с ПТС-ата на телевизиите ще спират там и ще се включват в системите за комуникация на комплекса.

Хубен Анадолиев гарантира, че нито се предвижда, нито се налага стадионът да бъде разкопаван отново, за да се пуснат нови трасета за кабели. „Това  са глупости“, смята специалистът. „Ние работим да пуснем стадиона на етап 1, но има и етап 2, който предвижда още комуникации в тръбната система. Това обаче не означава, ще копаем наново, защото ние сме заложили това още сега, на места дори сме поставяли повече канали, за да може в бъдеще комплексът по-лесно и бързо да се обновява. Но в момента всичките комуникации, които изграждаме в комплекса са по най-новите изисквания за футбола“, каза Хубен Анадолиев.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...