майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Стрелба в Германия! Полицаи и военни арестувани за готвен преврат
Важно Свят

Стрелба в Германия! Полицаи и военни арестувани за готвен преврат

Снимка: Nau.ch

Още 19 души бяха задържани по време на мащабна полицейска операция, продължение на разследването срещу опита за преврат и връщане на Германския райх, предават немските медии. Сред обискираните има много действащи полицаи и военни. Някои от тях продължили да поддържат мрежата за организиране на държавен преврат, при необходимост с оръжие.

На 7 декември криминалната полиция и спецчастите в страната претърсиха над 130 имота и арестуваха 50 души. Повдигнати бяха обвинения срещу терористична организация, целяла да се свали конституционният ред на Федералната република и да се създаде държава по модела от 1871 г. Сред задържаните бяха принц Хайнрих XIII Ройс и негови съмишленици. Сред арестуваните тогава бяха бивш германски офицер в Италия и руска гражданка.

Сега разследването за опита за преврат на т.нар. Райхсбюргери продължава. Днешната операция била проведена в 7 германски провинции и в Швейцария, пише Шпигел.

Федералната прокуратура отново претърсва апартаменти, принадлежащи на заподозрени привърженици на групата около Хайнрих XIII. При един от претърсванията заподозрян стрелял и ранил полицай. Инцидентът е станал в Ройтлинген, провинция Баден-Вюртемберг.

Притежаването на оръжие, често нелегално, е характерно за членовете на Райхсбюргер. Германските власти са отнели повече от хиляда разрешителни за притежание на оръжие на хора, за които смятат, че са привърженици на идеологията. Те са подвластни на конспиративни теории, като част от тях са определени като крайнодесни екстремисти, уточнява Би Би Си.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...