Новини от Пловдив » Бизнес » Транспорт » Кметът на Кричим със строго обръщение към МРРБ и АПИ
Важно Девин Кричим Мнения Регион Стамболийски Транспорт

Кметът на Кричим със строго обръщение към МРРБ и АПИ

Атанас Калчев
Атанас Калчев

Строго и стегнато обръщение към МРРБ и към АПИ отправи от социалните мрежи кметът на Община Кричим Атанас Калчев по повод лошото състояние на републиканския път Девин-Кричим-Стамболийски. Според него двете ведомства, които са собственици на трасето, показват безотговорно отношение към към пътната безопасност. Калчев настоява за незабавен старт на ремонта на пътя и припочня че Община Кричим е платила със собствени средства изработването на проект за този ремонт и го е внесла в МРРБ още през януари, но оттогава няма никакво придвижване по въпроса.

Ето какво написа кметът Атанас Калчев:

По повод писменото становище на АПИ и изразеното мнение на Министъра на регионалното развитие и благоустройството, в сутрешния блок в предаването „Денят започва“ на БНТ 1, се възползвам от правото си на предоставяне на допълнителна информация по казуса относно лошото състояние на път III-866 Девин – Кричим – Стамболийски, в урбанизираната територия на гр. Кричим, както и безотговорното отношение и бездействието им по отношение на пътната безопасност и състоянието на пътната настилка в цитирания участък, а именно:
– На 04.01.2022 г. в МРРБ, община Кричим внесе технически проект за обект: „Основен ремонт/рехабилитация/ на път III-866 Девин-Кричим-Стамболийски от км 104+609 до км 106+010 (в регулационните граници на гр. Кричим)“, който е одобрен и съгласуван от всички институции, вкл. и от АПИ. Проекта е изготвен по инициатива на община Кричим, тя е възложител, разплатен е със собствени общински средства и е дарен на МРРБ, с цел ускоряване и подпомагане процеса на неотложен ремонт на пътя!
– Споразумителен протокол за съвместно финансиране на поддържането на републиканските пътища в чертите на гр. Кричим с обща дължина 3,088 км. в регулационните граници, ще бъде подписан след реализирането на по горецититираният проект от собственика на пътя!
– Срещу сумата от 18 528 лв. дялово участие от страна на АПИ във финансирането по поддържането на пътните платна за движение включващо текущ ремонт, поддържане, пътна маркировка, пътни знаци и др. елементи регулиращи движението, както и зимно поддържане от страна на АПИ на трасетата в регулационните граници на гр. Кричим, няма как да бъде подписано споразумение за съвместно финансиране и поддържане на републиканските пътища III-866 Девин-Кричим-Стамболийски и III-8602 Пловдив-Злати трап-Брестовица-Перущица-Устина-Кричим, преминаващи през урбанизираната територия на гр. Кричим!
– Винетните такси, които се заплащат за движението на МПС-та по републиканските пътища, нито частично, нито в цялост се привеждат по сметките на съответните общини, вт.ч. и община Кричим, за да осъществяват пътното поддържане на републиканските пътища преминаващи през тях!
– Отдавна обществото е наясно кой, как и по какъв начин го манипулира, чрез предоставените възможности в средствата за масово осведомяване в национален ефир и съвременните информационни технологии!
Още веднъж, в качеството ми на кмет на община Кричим, призовавам собственика на път III-866 Девин-Кричим-Стамболийски да реализира предоставения му безвъзмездно от община Кричим проект за „Основен ремонт/рехабилитация/ на път III-866 Девин-Кричим-Стамболийски от км 104+609 до км 106+010 (в регулационните граници на гр. Кричим)“!

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...