майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Преследваха с дрон и куче 14 ч. крадец от Пловдив
Важно Крими Пазарджик Панагюрище Полиция Регион Стрелча

Преследваха с дрон и куче 14 ч. крадец от Пловдив

Полицаи заловиха крадец беглец след 14-часово преследване в района на Стрелча и Панагюрище. В акцията били използвани следово куче и дрон, съобщиха от ОДМВР – Пазарджик.

През март в Стрелча били извършени по единтичен начин два обира от търговски обекти. Крадецът прониквал с взлом. Отмъквал цигари и оборотни пари.

В 4 ч.в понеделник в дежурната на РУ-Панагюрище се получил сигнал от частна охранителна фирма. Била задействан СОТ на магазин в центъра на средногорското градче.

Автопатрул при полицейския участък в Стрелча пръв пристигнал на мястото и предприел заградителни мероприятия. Униформените успели да засекат извършителя, който при вида им изхвърлил откраднатите цигари и скочил в коритото на река Стрелчанска Луда Яна.

За локализирането и задържането му били мобилизирани служители от криминална и охранителна полиция при районното управление в Панагюрище и участъка в Стрелча. Включени били и водач със следово куче и оператор на дрон от ОДМВР в Пазарджик.

Голямо съдействие на издирващите екипи оказали лесничеи от близките горски стопанства. Един от тях засякъл беглеца и незабавно информирал органите на реда.

Така след близо 14-часово издирване в гориста местност ловкият крадец бил задържан в землището на село Дюлево. Оказало се, че това е 43-годишен мъж от Пловдив, с богато криминално минало.

Спрямо него до момента са регистрирани 44 заявителски материала основно за извършени взломни кражби. Осъждан е, налагано му е и наказание лишаване от свобода, казаха от полицията.

Той е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Панагюрище и е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Изяснява се съпричастността му към извършени кражби от територията и на други региони, допълват от ОДМВР.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...