майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Регион » Почистиха нерегламентирани сметища в община Първомай
Първомай Регион

Почистиха нерегламентирани сметища в община Първомай

През изминалите седмици община Първомай положи сериозни усилия за премахване на изхвърлени от гражданите отпадъци извън определените за това места, съобщават от РИОСВ – Пловдив. Най-горещите точки, върху които беше концентрирана работата бяха в селата Брягово, Дълбок извор, Воден, както и територии до река Мечка след моста за Караджалово и до ромската махала в Първомай. Общината използва специализирана техника и представи пред обществеността снимки на терените „преди“ и „след“ провеждането на акциите. Отпадъците бяха извозени на общинското депо в Асеновград.

От администрацията споделят, че най-големи проблеми създава изхвърлянето на стари автомобилни гуми на нерегламентирани терени, строителните и текстилните отпадъци. Затова тя залага на разполагането на съдове за събиране на отпадъци, по-активните информационни кампании и провеждането на местни инициативи.

Решаването на проблемите със замърсяванията с отпадъци е един от приоритетите на Министерството на околната среда и водите и РИОСВ – Пловдив като регионална структура,  а националната кампания е под надслов „Да сложим точка на замърсяването“.  От 1 април започват проверките от страна на екипи пловдивската екоинспекция за замърсени терени извън определените места за изхвърляне на отпадъци във всички общини и населени места в областта. От своя страна институцията е на разположение на добросъвестните кметове на общини за обсъждане на подходящи мерки, помощ при информиране на обществеността и консултации относно изискванията на Закона за управление на отпадъците.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...