майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Руската офанзива в Донбас продължава
Важно Войната в Украйна Свят

Руската офанзива в Донбас продължава

Русия продължава офанзивата си в северните и южни части на фронта в Донбас въпреки уверенията на Киев, че напредъка на Москва е забавен в района на Бахмут.

Най-малко девет души са загинали при руски ракетни удари и обстрел в Северна и Източна Украйна, съобщиха регионални власти. Пет са жертвите на руска ракета в град Константиновка в Донецка област. Ударената сграда е била център за подслон, едно от многото подобни убежища, създадени от властите в цяла Украйна за осигуряване на достъп до основни нужди.

Четирима граждани също са били убити при тежък руски обстрел в Сумска област, Северна Украйна. Административна сграда, училище и няколко жилищни сгради са повредени. Местните власти съобщиха за още двама загинали в източния град Часов Яр и южния район на Херсонска област.

Руската армия е унищожила хангар с дронове на украинските въоръжени сили в района на Одеса, съобщи министерството на отбраната на Москва. От там предупредиха също, че употребата на снаряди с обеднен уран в Украйна, каквито смята да изпрати Великобритания, ще навреди на войниците, местното население и земеделския сектор на страната.

Президентът Владимир Путин заяви, че Русия иска да създаде демилитаризирани буферни зони около районите, които анексира миналата година. Путин предупреди, че армията може да навлезе още по-навътре в украинска територия, ако не успее да създаде такива зони.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...