майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Бизнес » Динко от Ямбол купува медицински хеликоптер
Бизнес Здраве Посоки

Динко от Ямбол купува медицински хеликоптер

Динко от Ямбол изпревари държавата. Докато властите спорят в кое ведомство да бъде въздушната медицинска помощ и колко хеликоптера да се купят или не, Ловеца на мигранти от Ямбол обяви, че купува специализиран вертолет, който ще предостави в услуга на обществото, предаде Press TV.

„Много вероятно е човешки живот да бъде спасен, ако разполагаме с такъв хеликоптер. Ще регистрирам фирма, ще сключа договор с всички болници и при позвъняване на определен номер, ще може да се реагира.

Разбира се, срещу съответното заплащане, но това е нормално. Надявам се и то да не е високо, а да е достъпно за хората“, сподели Динко Вълев.

Идеята му е възникнала, след като в началото на септември 2022 година ямболският бизнесмен преживя зловещ инцидент край Девня. 35-годишният мъж пострада, след като 150-килограмова стрела на кран, опитващ се да репатрира обърната цистерна, се чупи и буквално пада върху него.

„С Божията воля и с добрите доктори вече съм добре. Много хора ме подкрепиха, но и много завист се изля върху мен. Тези, които нямат, винаги остават нещастни и злобни. След инцидента животът ми се преобърна. Ще бъда много по-внимателен и много по-добър“, категоричен е ямболията.

Заради тежкото му състояние нито един от лекарите не се ангажира, че може да помогне на пострадалия.

Препоръчват му да потърси помощ в София. Така Динко плаща на хеликоптер, за да го транспортира до „Пирогов“ в столицата, където е поверен в ръцете на изключителен професионалист – проф. д-р Диян Енчев, началник на Четвърта травматологична клиника към болницата за спешно лечение.

„Ако нямах пари, нямаше да съм жив“, лаконичен е Динко Вълев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...