майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Путин: Русия разполага тактически ядрени оръжия в Беларус
Важно Войната в Украйна Свят

Путин: Русия разполага тактически ядрени оръжия в Беларус

Владимир Путин
Владимир Путин

Русия е сключила споразумение с Беларус за разполагане на тактически ядрени оръжия на територията на страната, предаде Ройтерс, като се позова на изказване на руския президент Владимир Путин.

Подобна стъпка не би нарушила правилата за неразпространение на ядрени оръжия, посочи Путин и добави, че САЩ са разположили ядрени оръжия на територията на европейските си съюзници.

Беларуският президент Александър Лукашенко отдавна повдига въпроса за разполагане на тактически ядрени оръжия в Беларус, която граничи с Полша, каза Путин.

„Договорихме се с Лукашенко, че ще разположим тактически ядрени оръжия в Беларус, без да нарушаваме режима на неразпространение“, каза още руският президент.

„На 1 юли завършваме строителството на специално хранилище за тактическо ядрено оръжие на територията на Беларус“, добави той.

Путин уточни, че Русия е помогнала на Беларус да преоборудва 10 самолета, които вече могат да използват такъв тип оръжие и че е предала на съседната страна ракетен комплекс Искандер, който също може да бъде носител.

Путин каза още, че Москва ще отговори, ако Киев получи военни средства с обеднен уран от западните си съюзници. По думите му, Русия разполага със стотици хиляди такива заряди, но те все още не са използвани.

Путин изтъкна, че тези, които използват такова оръжие, всъщност ще действат срещу собствения си народ и ще замърсяват земята.

И го причисли към оръжията с най-опасния характер.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...