майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Пациенти и колеги бранят либиец от заповед на ДАНС
България Важно Общество

Пациенти и колеги бранят либиец от заповед на ДАНС

Кадър: NOVA

Пациенти и колеги на кинезитерапевта Юсеф Алтабиб се събраха в негова подкрепа в Сливен. Той е задържан принудително за 6 месеца, а експулсирането му в Либия е по заповед на ДАНС, съобщава NOVA.

Либиецът Алтабиб е в България от 23 години. Помогнал е за лечението на десетки, а майките споделят, че децата го обожават. „Не знаем какво ще правим. „Водя детето си вече седма година при него. Всички майки имаме нужда от Юсеф“, коментира родител.

Либиецът е арестуван пред кабинета си на 10 февруари. Според цитираните основания за задържането имало заповед за експулсиране, защото има възможност да навреди на международните отношения и националната сигурност на България.

В документите, които били представени, е отбелязан случай отпреди 9 г. в Либия. Тогава Юсеф се свързал с българското външно министерство и срещнал с представител на либийската държава, защото разбрал, че има задържани двама български моряци.

„Да се срещна с тях, да видя дали са в добро здраве, дали са добре, имат ли нужда от нещо, да взема техните данни и да ги изпратя на началника на кабинета на външните работи“, обясни Алтабиб пред NOVA.

Познати на мъжа споделят, че той постоянно се включвал в благотворителни каузи в България. „Мисля по български начин, говоря български, работя в България. Създадох едно българче, което има нужда от баща си. Чувствам че съм българин“, коментира Юсеф.

„Надеждите ми са да се погледне сериозно и да се прочете докладът, в който няма абсолютно никакви доказателства срещу него“, поиска съпругата на Алтабиб – Светлана.

Стотици са подкрепили и подписка против експулсирането на кинезитерапевта.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...