майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Бърза реакция предотврати опасен инцидент в Пловдив
Важно Пловдив Пловдив Важно

Бърза реакция предотврати опасен инцидент в Пловдив

С бързата реакция на Общинска полиция и „Градини и паркове“ е предотвратена опасността от тежко произшествие на ул. „Найчо Цанов“ в Пловдив. Там голяма топола се беше наклонила върху съседна на нея, едва се крепеше и имаше опасност да се стовари върху пътното платно. След кратко спиране на движението дървото бе бутнато с челен товарач в съседно пространство, където да бъде обработено, съобщиха от общинския пресцентър.

По последни данни на „Градини и паркове“ над 80 са вече получените само днес сигнали за паднали дървета и клони от силния вятър в Пловдив. Директорът на общинското предприятие Веселин Козарев заяви, че екипите работят без спиране. За да се навакса със събирането на всичката паднала растителност, с удължено време ще се работи и в следващите дни.

Премахнато е опасно дърво и на ул. „Ладога“ 7 до детската ясла „Палечка“, застрашаващо преминаващите по тротоара деца и родители.

Предстои работа на екипите и по последно получените сигнали за паднали дървета на ул. „Мали Богда“ 44, „Милеви скали“ 19, бул. „Копривщица“ 11, зад блока на бул.“Христо Ботев“ 27, ул. „Киев“ 1, 3, 5 и др.

По повод неспиращите запитвания, защо толкова много видимо здрави и разлистени дървета не са удържали на вятъра, Козарев отново поясни, че основната причина са заболявания на кореновата система, причинени от изкопни дейности по тротоари и в междублокови пространства за прекарване на тръби, кабели и друга подземна инфраструктура.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...