майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Гълъб Донев: Независимо с какво ви плашат – машини, видеонаблюдение, бомби, не е страшно да се гласува
България Важно Избори 2023 Политика

Гълъб Донев: Независимо с какво ви плашат – машини, видеонаблюдение, бомби, не е страшно да се гласува

Гълъб Донев
Гълъб Донев

Ще се обърна към българските граждани, които имат право на глас и ще гласуват след няколко дни, когато ще изберираме 49-то Народно събрание на България. Служебното правителство положи огромни усилия, за да бъдат предстоящите избори свободни, честни и добре организирани. Въпреки неяснотите и слабостите на бързо гласуваните промени от предишния парламент промени в изборното законодателство. Това каза служебният премиер Гълъб Донев преди редовното заседание на Министерски съвет.

Умората от честите избори в последните години не променя важния факт, че да гласуваш е израз на основно политическо право. Независимо с какво се опитват да ви сплашат с машините, с видеонаблюдението, с бомбените заплахи по имейл – не е страшно да се гласува. Страшно ще е да пропуснем възможността да излъчим достойни хора, които да ни предсатвляват. Предстоят важни управленски решения, които няма накъде повече да се отлагат във времето, посочи Донев.

Разбирам хората, които се чувстват подведени, огорчени и обезверени – те вероятно ще бъдат мотивирани в избора си от негативни емоции. Добре знаем, че когато преобладава ефектът на емоциите, обикновено се стига до дефект на избора. Затова е нужно да вземе връх разумът. По-добре е пет пъти да обмислим преди да избираме, вместо пет пъти да избираме без резултат. Мислете кой искате да ви представлява, на кого ще делегирате решенията, от които зависи как ще живеем в България, допълни още премиерът.

Тези, които не гласуват също избират. Когато не гласувате отново участвате във формирането на крайния резултат. Не продавайте гласа си и не се отнасяйте с безразличие към явлението купен вот. Това е предизвестена кражба. Политиците, които купуват гласа ви днес – утре ще откраднат от правото ви за по-добър живот. Вотът за парламент не е хазартна игра, нямаме по-важно занимание тази неделя от прякото участие в поредните парламентарни избори, заключи Гълъб Донев./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...