майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » Кметът обяви 252 милиона лева капиталова програма за 2023 година
Градът Община Пловдив Пловдив Важно

Кметът обяви 252 милиона лева капиталова програма за 2023 година

Общината вече е готова с временния бюджет на Пловдив. Капиталовата програма е на стойност 252 милиона лева, като 93 милиона са европейските проекти, които се изпълняват. 71 милиона са собствени приходи и целево финансиране, а 25 милиона се прехвърлят като неразплатени от миналата година. 56 милиона идват от заеми, държавната субсидия е 10 милиона. Администрацията насочва усилията си основно в спортни обекти, пътна инфраструктура и паркове. Бюджетът предстои да бъде гласуван от Общинския бюджет на 6 април. Този временен бюджет ще бъде в сила до приемането на държавния бюджет, защото общините се равняват по републиканските средства, които обаче трябва да се приемат от парламента, какъвто в момента няма. Затова от Министерството на финансите изработиха методика, по която общините ще работят с временни бюджети.

Сериозна част от парите отиват за двата стадиона „Локомотив“ и „Христо Ботев“, съответно 5 милиона лева неразплатени за миналата година и 23 милиона. За плувен комплекс „Младост“ са предвидени 9 милиона за тази година, а цялата сума е 20 милиона, които идват от изтеглен заем. Около 5 млн. лева ще отидат за спортния център на езиковите гимназии, където ще спортува и детската школа на ФК „Марица”.

Две нови спортни зали трябва да се появят в район „Западен“, които ще струват общо над 7 милиона, но за 2023 ще бъдат усвоени 2,8 млн. лева. Довършването на зала „Дунав“ ще струва 1,5 милиона, а закупуването на зала „Строител“ ще коства на бюджета 2,4 милиона, като крайната й цена е 4,8 млн. лева. Спортни зали към ЕГ „Иван Вазов” и ОУ „Антим Първи” ще има и те ще отнемат още 3,6 млн. лева.

От общината публикуваха и списък на пътната инфраструктура, която е изградена в Пловдив от 2020 година до момента. Той съдържа изброени над 90 улици и булеварди.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...