майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Петър Москов, КОД: Лявата държава воюва с бизнеса, дясната води до богати потребители и силна икономика
България Важно Избори 2023 Мнения Политика

Петър Москов, КОД: Лявата държава воюва с бизнеса, дясната води до богати потребители и силна икономика

Това, което убива българската икономика е социалистическото управление, а не политическата криза, заяви лидерът на КОД Петър Москов пред граждани и журналисти в Сливен. В последните години правителствата водят лоши, погрешни, социалистически политики, а резултатът от социалистическите политики винаги е слаба икономика, малко производство, лошо качество и дефицит и все по-бедни потребители.  Това доведе и до ситуацията, които виждаме в момента – обезценяване на парите, скок на цените, инфлация и заплахата от фалити пред много фирми, смята Москов.

Според него,  днес ситуацията е такава, защото миналата година в парламента никой  не говореше как да се освободи икономиката, как да се премахнат излишните административни ограничения от производителите, как да се стимулира дребния и средния бизнес, които не просто са  гръбнакът на всяка силна икономика, но и с гъвкавостта си най-бързо успяват да излязат от всяка криза. Вместо това, в последния парламент  всички наддаваха колко пари да раздаде държавата от нашите данъци, това е  пряката причина за инфлацията и скока на цените днес, категоричен е Москов.  Сега пък започнаха да говорят за таван на цените, за 33% наказателен данък към фирмите, за спекула. Това е социализъм от миналия век и ще доведе до нови фалити и още по-слаба икономика.

Да вземеш 33% от приходите на почтени производители и търговци, които са планирали с тях разрастване на бизнеса, инвестиции, откриване на нови работни места, за да ги раздадеш като помощи на приближени фирми, като Лукойл, например, е не просто погрешна политика, това е наказание за здравия, можещия, независимия от държавата бизнес. Лявата, социалистическата държава винаги воюва с бизнеса.  Любовта на левите към раздаването на пари, не само блокира икономиката, но и произвежда огромна корупция. Защото истината е, че корупцията процъфтява около раздаването на нашите данъци.

Затова според КОД, най-важно е да сложим край на тези вредни социалистически политики. Формулата “ще ви вдигнем доходите с партийно решение” е лъжа, която води до обедняване и корупция. Държавата трябва да осигури свободен пазар, спокойствие за производителите, ясни правила и единен регистър за всички, без възможност да бъде интерпретиран и дописван от чиновници.

Дясното управление  създава условия за конкуренция и разрастване на бизнеса, с особено внимание към дребните и средните предприемачи. В основата на дясното разбиране е, че именно производителите, предприемачите и пазара произвеждат парите и правят едно общество богато и проспериращо. Това са парите, които издържат публичната среда и осигуряват развитие на инфраструктура, образование, здравеопазване и сигурност. Тези пари не ги  осигуряват политиците с партийните си решения, те само ги харчат, а левите политици ги харчат погрешно и в ущърб на гражданите. Това доказаха последните управления и на ГЕРБ, и на ПП, ДБ, БСП, ИТН, и на служебните правителства на Радев, които в миналия парламент влязоха в социалистическа надпревара по раздаване на нашите данъци и вкараха държавата и икономиката в тежка криза, припомни Москов.

КОД е категорично срещу  всякакъв социализъм в икономиката, заяви Москов. Спираме допълнителните данъци, без значение как ще ги наричат. Няма никаква солидарност, според него, в това да убиеш едно читаво и здраво производство с допълнителен данък, за да дадеш тези пари на некадърен, но приближен бизнес, който в нормален пазарен климат би фалирал. КОД е за осигуряване на спокойствие и честна среда за бизнеса.
КОД е срещу новите зелени данъци, които безмислено увеличават цените на енергоносителите, унищожават икономиката, довеждат производителите до фалит и пълнят джобовете на олигархията. КОД е за разработване и използване на собствени енергоносители, което според Москов ще осигури и толкова важната независимост на българската икономика.
КОД е за дясно управление, което да осигури силна и независима българска икономика и развиващо се производство и много работни места, богато и проспериращо общество с висококачествено образование, модерно здравеопазване и гарантирана сигурност. При ляво управление това е непостижимо.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...