майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Брестовица » Ремонтират ДГ „Първи май“ в Брестовица, разкриват детска кухня в Ягодово
Брестовица Важно Регион Родопи

Ремонтират ДГ „Първи май“ в Брестовица, разкриват детска кухня в Ягодово

Започват ремонтните дейности по саниране на сградата на ДГ „Първи юни“ в село Брестовица, в Ягодово разкриват детска кухня

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов посети детската градина в село Брестовица, където започват дейности по саниране на сградата на детското заведение. Заедно с управителя на фирмата изпълнител и директора на детското заведение бяха обсъдени детайли по строителството.

Проектът предвижда смяна на изолацията с нови 8-сантиметрови фасадни плочи, които ще подобрят енергийната ефективност на сградата. Ще бъде извършено укрепване на козирката на детската градина и възстановена терасата.

„Външната мазилка на сградата ще бъде изпълнена в приятни топли цветове, които да внушават спокойствие и топлина. С ремонта на сградата на детската градина ще създадем по-добра и по-уютна среда за дечицата“, коментира кметът Павел Михайлов.

Усилено тече ремонтът и за преустройство на помещението, където ще бъде разкрита детска кухня в село Ягодово, показа проверка на място, която извърши кметът на общината Павел Михайлов. Пунктът за раздаване на храна ще бъде разположен в сградата на детска градина „Пролет“.
Подменят се електро и водопроводната инсталации, старата дограма ще бъде демонтирана и сменена с нова, стените и таванът ще бъдат боядисани, ще бъде поставен окачен таван.

Капацитетът на детската кухня е за 50 деца на възраст между 1 и 3 години, които не посещават ясла или детска градина. Всеки работен ден от седмицата те ще получават три топли ястия по 150 грама всяко на цена от 1 лев общо.

„Строително-монтажните работи на обекта се изпълняват в срок, а дейностите са част от политиката на общината за подобряване на условията в детските градини, както и здравословното хранене на децата. По този начин община „Родопи“ подпомага младите семействa“, каза кметът Павел Михайлов по време на инспекцията си.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...