майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Александър Сиди, ВМРО: Инициативата на Манол Пейков е цинизъм
Важно Избори 2023 Мнения Политика

Александър Сиди, ВМРО: Инициативата на Манол Пейков е цинизъм

  • Да се правиш на патриот два дни преди изборите е меко казано лицемерно
  • Те гласуваха сваляне на ветото за Македония, което е чисто предателство

„Инициативата на Манол Пейков за къщата на Димитър Талев в Прилеп е много хубава, погледнато отгоре. Казваш си, да, браво на Манол Пейков. След това се замислих за някои други неща“, коментира съпредседателят на ВМРО и бивш народен представител Александър Сиди. Той подчерта, че Манол Пейков е кандидат за народен представител от партията, която се гласи да управлява след изборите.

„Това е партията, която до вчера управляваше и ако Манол Пейков толкова много искаше да прави добро, вместо да дават сто хиляди лева за Драг Куин и други подобни извратени шоу програми на разни гей барове в София, каквото е дал Наско Културата и негофият шеф на фонд „Култура“, да бяха  дали тези сто хиляди лева за къщата на Талев“, заяви Сиди.

Според него Манол Пейков може би прави това от добро чувство. Но той е в коалицията, причинила срив на най-ниска точка на отношенията с Македония въобще до сега. „Неговият лидер, на тази политическа формация – Кирил Петков, точно преди една година беше в Македония, аз също бях там, откривахме заедно българския клуб в Битоля. Една година по-късно те го закриха, но нито Манол Пейков каза нещо по темата, нито Кирил Петков. Те дори гласуваха за компромиса „Макрон“. Вдигнаха ветото веднага след това и съответно сърбоманите в Македония видяха, че по този начин явно България е наведена и може да я мачкат през цялото време“, каза още Александър Сиди.

Той определи обявяването на инициативата за къщата на Талев като лицемерие. „Да излизаш с тази инициатива на мен ми се струва лицемерно. Два дни преди изборите. Да, ясно е, че Манол Пейков ще извади още някоя и друга преференция, защото това е една добра инициатива, патриотична. Но да се правиш на патриот преди избори, за да вземеш два гласа повече… Ние ги видяхме, същите тези  евролиберали, които през цялото време предаваха българския национален интерес, сега се снимат по разни шкембеджийници и се надпреварват на кой шкембето му е с повече чесън и повече оцет. Така ги виждаме в тази кампания. Два дни преди изборите, това на мен ми е леко странно. Щях да бъда изключително подкрепящ тази инициатива, лично бих дарил средства за купуването на къщата, защото там наистина е културно-историческа ценност, която трябва да остане в патримониума на българската държава. Но да го направиш два дни преди изборите е меко казано патриотичен цинизъм или опит за патриотичен цинизъм и остава само цинизмът, патриотично не е, за съжаление“, каза още Сиди.

Красимир Каракачанов пък заяви, че ако инициативата продължи и след изборите, ще помогна лично с пари. Но според него тук въпросът е друг. „Ти хубаво ще купиш къщата. Ако тя стане музей, той ще има разходи. Нормално е държавата да прави тази работа. Но, като говорим за Димитър Талев, нека първо да го вкараме в учебниците по литература, нека децата да научат за него. Сега министерството на културата дава много пари за разни джендър изгъзици, въпреки че има две решения на Конституционния съд, че джендър идеологията е неприемлива за България. Ако къщата в Прилеп стане музей, както би следвало да бъде, държавата може да поеме издръжката да речем“, допълни Каракачанов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...