майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Политика » Красимир Каракачанов: Задава се коалиция „Магнитски“ по принуда след изборите
Важно Избори 2023 Мнения Политика Разбор

Красимир Каракачанов: Задава се коалиция „Магнитски“ по принуда след изборите

Красимир Каракачанов и Александър Сиди
  • Ще има правителство след изборите, но то ще бъде функция на Джим О’Брайън, на списъка „Магнитски“, а не на волята на народа и стремежа към промяна, смята почетният лидер на ВМРО
  • Тази коалиция ще обслужва външнополитическите интереси на Щатите, ще я нарекат „Евроатлатническа“ или нещо друго

След изборите се задава мнозинство на наплашените и аз бих я нарекъл коалиция „Магнитски“. Три дни преди изборите ви го казвам, в тази коалиция ще влязат ПП-ДБ, ГЕРБ, може да се промъкне и някой друг като ДПС. Това заяви пред ПловдивПрес почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов, който дойде днес за отчетно-изборното събрание на организацията в Пловдив.

Според него за обществена употреба правителството, което ще излъчи въпросната коалиция ще се опакова в определения като „програмно“, „евроатлантическо“, а може и „експертно“.

Едните, особено Кирчо, обясняват, че ГЕРБ крадяли по 4 млрд. лева на година, но пък от другия лагер отвръщат: „Да, но при нас беше по-добре, вие като дойдохте, всичко поскъпна“. Това е вярно, но след всичките тези атаки те ще се прегърнат под натиска на САЩ. Доказателството, че се готви такава коалиция под натиск, е пристигането у нас на посланик Джим О’Брайън, шеф на офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ, изтъкна Каракачанов.

Според него този дипломат е дошъл, за да прецени дали след изборите да се прави нов списък с „Магнитски“, или да се прави коалиция за редовно правителство.

По-вероятното е да се състави кабинет, защото лидерът на ГЕРБ сънува кошмари като чуе за списъци, ще направят мнозинство, което няма да реши проблемите на хората, а ще обслужва външнополитическите интереси на Щатите, подчерта почетният председател на ВМРО. Според Каракачанов това правителство ще се съобразява само със САЩ, но не и с Брюксел, защото ЕС през последните години няма собствена воля.

Това се случва под натискът на САЩ, защото, ако спечелят войната в Украйна ще решат един фундаментален проблем – ще продължават ли да бъдат единствен хегемон в световната политика и да поддържат реда, който наложиха от 1991-1992 година, или светът ще стане дву или триполюсен, смята Красимир Каракачанов, като единият полюс ще е Китай, който през последното десетилетие все повече оспорва световната хегемония на САЩ. Заради големия залог САЩ ще натискат докрай Европа за подкрепа на Украйна, в противен случай ще признаят поражението си.

Това правителство след изборите ще бъде функция на Джим О’Брайън, на списъка „Магнитски“, а не на волята на народа и стремежа към промяна, подчерта Красимир Каракачанов.

Защо Манол Пейков тръгна да купува къщата на Димитър Талев и ще даде ли собствени средства за това начинание Красимир Каракачанов?

Защо у нас всичко поскъпва? 

Очаквайте подробности в ПловдивПрес!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...