майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Не пуснаха от ареста Иван Лулчев по измамата за 487 хил. лв. с трюфели
Важно Пазарджик Регион Съд и Прокуратура

Не пуснаха от ареста Иван Лулчев по измамата за 487 хил. лв. с трюфели

Съдебна палата Пловдив
Съдебната палата в Пловдив

Апелативният съд в Пловдив остави в ареста обвинения за измама за 487 166 лева с фиктивна продажба на трюфели Иван Лулчев. Определението е окончателно и потвърждава изцяло това на Пазарджишкия окръжен съд

Срещу 47-годишния Лулчев са повдигнати обвинения за ръководене на организиранапрестъпна група в периода от януари 2020 г. до 5 декември м.г., създадена с цел извършване на престъпления против данъчната и финансовата система. След използване на фалшиви документи от държавния бюджет са източени близо половин милион лева от април 2021 г. до октомври 2021 г.

Пловдивският апелативен съд счете, че събраните доказателства имат потенциал да обосноват предположение за лидерска роля Иван Лулчев. Той не само е направлявал и координирал усилията на останалите членове на групата, но и пряко е подпомагал реализирането на фиктивен документооборот на налично количество гъби и трюфели.

Темида заключи, че обвиняемият е в центъра на добре обмислена, прецезно осъществявана, трудоемка и продължителна, конспиративна и дръзка престъпна дейност, от която е генериран значителен финансов ресурс. Съдът изрази становище, че тази характеристика на дейността сочи съвсем реална опасност да продължи нейното извършване или да извърши престъпление, за да я прикрие, или да укрие себе си предвид очакваното наказание.

Апелативният съд приема също, че нито чистото съдебно минало на жалбоподателя, нито ангажимента му към непълнолетно дете могат да изключат тази опасност.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...