майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » С 47% се увеличил купеният вот
България Важно Избори 2023

С 47% се увеличил купеният вот

С близо 50% се е увеличила търговията с вот след връщането на хартиената бюлетина. 15 000 служители на МВР ще бранят честните избори утре. Изборният процес е осигурен. Това увери пред БНТ главен комисар Станимир Станев – зам.-главен секретар на МВР.

Няма и бомбени заплахи. В началото те били с подател извън страната. В сряда, четвъртък и петък сигналните са различни, посочи Станев. Той каза още, че задържаният за по-късните заплахи 17-годишен младеж от София може да бъде наказан с 5 години затвор и глоба до 15 000 лева.

Момчето решило да подражава на хакерите и не му се ходело на училище. Има и свидетели. Още две деца на 15 години подали сигнали за конкретни училища, но по телефон, обясни Станимир Станев.

МВР гарантира безпрепятствено протичане на вота. Секциите вече са под контрол, а дискретно ще се проверява багажа на избирателите.

„В никакъв случай няма да допуснем прекъсване на изборния процес, отсече Станев. При сигнал за бомба няма да се позволи създаване на паника. Протоколът за реакция при бомбени заплахи е от 2021 г. Явно целта на хибридните заплахи е да се създаде напрежение сред населението“, коментира зам.-главният секретар на МВР.

Акциите срещу купения вот продължават. 484 сигнала за изборна търговия са постъпили в МВР. Станев отчита ръст на опитите за купуване на гласове с въвеждането на хартиената бюлетина, като сигналите сега са с 47% повече, отколкото при изцяло машинен вот. 91 са задържаните за тези избори.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...