майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » Транспортират машините за вота в Пловдив и областта, проверяват местата за гласуване
Градът Избори 2023 Общество Пловдив Политика

Транспортират машините за вота в Пловдив и областта, проверяват местата за гласуване

Комисар Костадин Костов

Под полицейска охрана започна транспортирането на машините за изборите от базата на „Разтранс“ ЕООД към избирателните секции –  456 броя за 16 РИК Пловдив- град  и 449 броя за 17 РИК Пловдив-област.

„За пореден път участваме в провеждането на избори. Имаме изградена рутина. Вчера пристигнаха машините за гласуване, които днес по график ще бъдат разнесени по местата за гласуване. Първо ще напуснат базата 15 лъча за областта. След това под полицейска охрана ще потеглят и лъчовете за града, каза началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Костадин Костов .

Той припомни, че 413 са изборните места в Пловдив и областта, а секциите за гласуване са 1004, от които 12 са подвижни за хора с трайни увреждания.

„След като СИК-овете  поставят хартиените бюлетини и машини в помещенията, ще се запечатат и ще бъдат поставени под  полицейска охрана. В МВР има процедури, по които трябва да се действа, ако постъпи сигнал за бомба. На първо място днес всички полицаи, които ще поемат изборните помещения под охрана, ще извършат един обстоен физически оглед по отношение на заключващи устройства, укрепване на прозорци и врати на изборните места. Целта е за да се убедят, че няма вещи и предмети, които застрашават живота на хората. След обстойната проверка, помещенията ще се запечатат. Всички помещения, в които няма да се гласува, също ще преминат през физически оглед и през целия изборен процес те няма да бъдат отпечатвани, за да няма съмнения, че в тях може да има нерегламентирани вещи и предмети или взривни устройства“, обясни комисар Костов.

Той разясни и как ще се действа при сигнал за бомба в секциите. Подчерта, че е важно как е получена заплахата – дали по телефон или по електронна поща. „Уведомява се дежурния полицай на място, той информира дирекцията, съобразяваме се с достоверността на сигнала. Ако се прецени, че сигналът не е достоверен, се води наблюдение на лицата, които влизат да гласуват по отношение на вещи и предмети. Без да се създава излишно напрежение, се извършва физическа проверка. Ако има съмнения или се открият обемисти пакети или предмети, се подхожда с нужната сериозност. В такъв случаи членовете на СИК и избирателите се евакуират, а  председателят запечатва мястото за гласуване до пристигане на компетентни органи на МВР, които да извършат проверката на място. Имаме екип от специалисти, които са обучени с необходимата техника затова, каза още начилникът на „Охранителна полиция“./ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...