майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » 139 бакалаври и магистри от Химическия факултет на Пловдивския университет получиха дипломите си
Градът Образование Пловдив

139 бакалаври и магистри от Химическия факултет на Пловдивския университет получиха дипломите си

Химическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ дипломира 139 бакалаври и магистри днес. Тържествената церемония по връчването на дипломите се състоя в Спортната зала на университета на бул. „България“ № 236 А.

Гости на церемонията бяха доц. д-р Мария Стоянова – зам.-ректор на висшето училище, инж. Георги Щерев – представител на фирма „БИОВЕТ“ – Пещера, Галина Павлова от фирма „Монди“ Стамболийски и др.

С приветствие към абсолвентите от името на ректора и цялото ректорско ръководство се обърна зам.-ректорът доц. д-р Мария Стоянова, която ги приветства с добре дошли в гилдията на дипломираните химици и учители по химия. Тя ги увери, че всеки човек има избор в живота, а те са направили правилния избор, дипломирайки се в Химическия факултет.

Деканът на факултета – доц. д-р Веселин Кметов, отбеляза, че е горд с поредния випуск химици, които стават все по-търсени на пазара на труда и ги призова да използват науката единствено за добро, за борба с болката и страданието, в името на хуманизацията на света. Той подчерта, че Химическият факултет е лидер по качество на образователния продукт и, макар химиците да са едва 2,6% от състава на ПУ „Паисий Хилендарски“, създават 27% от научната продукция на висшето училище, която е разпознаваема по света. Доц. Кметов отбеляза, че успехът на възпитаниците на ХФ е непреходна величина – константа, а високият престиж на факултета се отстоява в България и по света.

От общо 139-те абсолвенти, получили дипломите си днес, 64 са завършили ОКС бакалавър. Отличниците са 12, а първенец на випуска е Параскева Георгиева Терзийска от специалност „Химия“. Дипломираните магистри са 75 от шест магистърски програми. Пет от тях са с успех Отличен 6,00 от курса на обучение.

За настроението в залата с музикален поздрав към Випуск 2022 се погрижи Стефан Станчев от АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ Пловдив. По традиция завършилите студенти положиха Галилеевата клетва, която бе прочетена от първенеца на випуска Параскева Терзийска.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...