Новини от Пловдив » България » България » Политика » Избори 2023 » Гоним рекорд по пасивност: Пловдивчани избраха кафенета и паркове (СНИМКИ)
Важно Градът Избори 2023 Кадър на деня Пловдив Пловдив Важно

Гоним рекорд по пасивност: Пловдивчани избраха кафенета и паркове (СНИМКИ)

Пловдивчани пренебрегнаха урните, поне досега, и избраха да се разходят по Главната, да се видят с приятели на по кафе, а после да се разходят из разкошните паркове на града и на Гребната база.

Това показа експресен сондаж на ПловдивПрес на място из града.

Главната улица е като буйна река от хора, които се шлаят, хванати за ръце или бутайки детска количка. По кафенетата е пълно с дремещи като котараци под пролетното слънце.

В квартала на творческите индустрии, по-известен като Капана, игла да хвърлиш, няма къде да падне. Кръчмите са пълни, пред някои заведения даже има чакащи за свободни маси, видя на място репортер на ПловдивПрес.

В този квартал на Пловдив обаче се чува повече чужда реч, отколкото българска, но сред отмарящите в изборния ден е и Румен, който преди месец се е върнал от Лондон след десет години емигрантски живот. „Хубаво е тук, сега си търся квартира и работа“, обяснява Румен, който на Острова е изучил строителния занаят и дори е имал собствена малка фирма, с която е работил като подизпълнител на големи обекти.

„Засега не смятам да се връщам, гледам, че и тук строителството е във вихъра си, все ще се намери работа и за мен“, коментира мъжът, докато хапва бургер с нещо си за над 20 кинта, но не му пука. „Пари се изкарват, животът е един“, мъдро заключва Румен и въобще не смята да ходи да гласува, защото личната му карта е изтекла, докато митарства из чужбина, а не му се ходи да си вади удостоверение. Приятелката му обаче е от град в Северна България и се върнала вчера у дома, за да гласува, довечера я чака да се прибере.

До довечера Пловдив може и да отчете рекорд по ниска избирателна активност. Към 16:00 часа избирателната активност в Пловдив е 26,38%, а в страната – 27,27%.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...