Новини от Пловдив » Свят » Доналд Тръмп се изправя пред съда в Ню Йорк
Свят

Доналд Тръмп се изправя пред съда в Ню Йорк

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп

Доналд Тръмп пристигна в Ню Йорк, където днес ще се изправи пред съда, за да му бъдат повдигнати обвинения за криминално деяние.

Какви точно са обвиненията все още не е ясно, но става дума за случай, в който адвокат на Тръмп е платил на порноактриса пари, за да купи мълчанието ѝ за връзка с бившия държавен глава, съобщи БНТ.

Това се е случило преди началото на надпреварата за Белия дом през 2016 година. Плащането в подобни случаи не се смята за престъпление.

Сумата след това обаче е осчетоводена като бизнес разход, което се приема за фалшифициране на информация и в щата Ню Йорк е престъпление.

Тръмп, който отново се бори за Овалния кабинет, отрича да е вършил нещо нередно.

Очаква се днес да му бъдат снети отпечатъци и да бъде сниман за криминалното си досие. Ако вината му бъде доказана, може да получи до 4 години затвор.

„Тръмп ще бъде доведен на 15-ия етаж на наказателния съд в Манхатън. Ще се яви пред съдия, който ще му каже какви са обвиненията срещу него, ще го попита как ще пледира. В този случай е ясно, че парична гаранция няма да има. Бившият президент вероятно ще бъде пуснат с мярка подписка. Ще бъде насрочена дата за следващото му явяване в съда и евентуалното начало на процеса по същество“, заяви Даня Пери, бивш заместник главен прокурор на щата Ню Йорк.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...