Новини от Пловдив » България » България » Ясни две от номинациите за шеф на новия парламент
България Важно Политика

Ясни две от номинациите за шеф на новия парламент

Народното събрание

Вече има двама номинирани за председател на новото Народно заседание, съобщи NOVA.

ГЕРБ-СДС официално обяви номинацията си за председателското място. „Председател – Росен Желязков, зам.-председател – Росица Кирова“, разясни Бойко Борисов.

Решението си обявиха и от „Възраждане“ – ще имат номинация и няма да подкрепят друга. „Винаги досега сме издигали кандидат за председател на парламента. Както предния път, така и сега, това ще бъде адв. Петър Петров“, обяви Костадин Костадинов.

Все още не е ясно дали коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще номинира някого за поста. В миналия парламент тяхната кандидатура беше Никола Минчев.

Не е ясно и дали партиите в новото Народно събрание този път са постигнали консенсус за председател предварително, или отново ще се повтори станалото от 48-ия парламент, когато процедурата продължи три дни.

Първото заседание на парламента по традиция ще открие най-възрастният депутат. И в това Народно събрание е Вежди Рашидов от ГЕРБ. Дебатите и вотът по избирането на парламентарния шеф ще са и показателни дали е възможно да се постигне съгласие за общо управление.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...