Новини от Пловдив » Важно » ЕК ще осигури още 100 млн. евро за земеделците в пет държави, включително България
Важно Свят

ЕК ще осигури още 100 млн. евро за земеделците в пет държави, включително България

Европейската комисия
Европейската комисия

ЕК ще осигури още 100 милиона евро за подпомагане на земеделските производители в България, Румъния, Полша, Унгария и Словакия, които пострадаха най-сериозно от увеличения внос на зърно и други селскостопански продукти от Украйна. Това каза говорител на ЕК в отговор на БНТ.

Председателят на ЕК Фон дер Лайен е изпратила тази сутрин писмо до властите в България, Румъния, Полша, Унгария и Словакия, в което казва, че е наясно със ситуацията и притесненията на държавите.

Този следобед има среща между зам.-председателя на ЕК Валдис Домбровскис и министрите на земеделието от петте държави, включително България, за да обсъдят възможни решения на проблема.

От ЕК коментираха още, че не са съгласни с позицията на българските власти, че институцията се е забавила с помощта си за земеделските производители.

“Що се отнася до помощта за земеделските производители – бих искала да не се съглася с позицията, че Европейската комисия е бавна в реакцията си. Ние действахме много бързо, за да предоставим първия пакет от финансова помощ за земеделските производители в три държави-членки, които са изложени на рискове. Още тогава, в края на март, председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен обяви след края на срещата на върха, че предлагаме втори пакет помощ. Вторият пакет ще бъде дори по-голям от първия – ще бъде 100 милиона евро за подкрепа на земеделските производители в петте държави, които са най-засегнати от увеличения внос на зърно от Украйна”, каза Дана Спинант – говорител на ЕК./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...