Новини от Пловдив » Важно » Ето как комисията даде Акт 16 на стадион „Христо Ботев“ (СНИМКИ)
БГ Футбол Ботев Важно Община Пловдив Пловдив Важно Спорт Спорт Важно

Ето как комисията даде Акт 16 на стадион „Христо Ботев“ (СНИМКИ)

Стадион „Христо Ботев“ получи днес Акт 16, с което съоръжението вече може да бъде използвано. Всички 17 членове на приемателната комисия, председателствана от директора на РДНСК – Пловдив инж. Мария Дончева, подписаха становище, че нямат забележки по изпълнените строителни дейности от Етап 1.

В комисията участваха проектантът арх. Георги Савов, строителният надзор инж. Атанас Ангелов, представители на фирмата-изпълнител, на Регионалната Дирекция за пожарна безопасност и защита на населението – МВР, директорът на ОД на МВР – Пловдив старши комисар Васил Костадинов и неговият заместник комисар Радослав Начев, главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов, упълномощен представител на кмета Здравко Димитров, представители на Вик, на БАБХ и на Басейнова дирекция – Пловдив.

Членовете на комисията обходиха стадиона и се запознаха детайлно с извършените дейности, като още при обиколката не скриха задоволството си от видяното.  При подписването всички бяха единодушни, че нямат забележки, а представителят на ДЗЗД „Колежа“ Илиян Филипов поясни, че това е най-модерния стадион в България.

„Дано в близко бъдеще и други подобни стадиони да бъдат построени, защото това ще е добре за спорта и за обществото като цяло. При нас имаше много добър синхрон между държавата, Община Пловдив и нас като строители и затова нещата се получиха“, заяви управителят на фирмата, която извърши строителните дейности.

След подписване на становищата от членовете на комисията, документите ще бъдат изпратени в ДНСК в столицата, откъдето се очаква най-късно утре официално да бъде издадено разрешение за ползване, което е необходимия документ за строителни обекти от по-висока категория.

В следващите дни на стадиона трябва да пристигне и комисия от БФС, която да лицензира съоръжението за мачове от efbet-Първа лига на България, за да може от клуба спокойно да приемат Левски на 29 април.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...