Новини от Пловдив » Бизнес » Тайвански бизнесмени се впечатлиха от възможностите на Тракия икономическа зона
Бизнес Важно Компании Пловдив Пловдив Важно Технологии

Тайвански бизнесмени се впечатлиха от възможностите на Тракия икономическа зона

Възможностите за коопериране в сферата на полупроводниковата индустрия, производството на роботи и на различни високотехнологични машини, коментира Красимир Петков, съсобственик и управител на „Милара Интернешънъл“, с представителите на над 20 фирми от Тайван – страната, в която се намира най-големият производител на чипове в света – Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

По покана на екипа на Тракия икономическа зона в края на миналата седмица делегация от азиатския остров посети най-големия индустриален парк в Източна Европа и участва в специален бизнес форум. В състава на делегацията имаше представители на фирми от тежката промишленост до производството на потребителски продукти: машиностроене, електроника, аутомотив и др.

Делагацията беше водена от Чарлз Тсенг /Charles Tseng/, директор на Тайванския икономически и културен център в Анкара и Шейн Цай /Shane Tsai/, директор на Таитра София /Taitra branch Sofia/.

В бизнес форума взеха участие Стефан Стоянов – заместник-кмет „Oбразование, бизнес развитие и европейски политики“, инж. Пламен Панчев – създател и изпълнителен директор на ТИЗ, Георги Стоев – председател на Управителния съвет на „Тракия Тех“, инж. Емил Янков – директор „Бизнес развитие“ на ТИЗ и представители на бизнеса от Тракия икономическа зона.

Тайванските предприемачи бяха силно впечатлени от създадената екосистема в ТИЗ и възможностите, които зоната предлага за стартиране на бизнес и партньорство. След форума делегацията посети „умната“ фабрика на „Шнайдер Електрик“ в подзона „Марица“, част от ТИЗ. Една от най-големите и модерни производствени бази на френската компания на континента и първата и единствена „умна“ такава на Schneider Electric за цяла Източна Европа в момента, освен че се разширява, но и се стреми към намаляване на въглеродния си отпечатък с изграждането на иновативна система за ползване на геотермална енергия. В „Милара Интернешънъл“, също част от ТИЗ, тайванските бизнесмени, освен че се запознаха с възможностите за сътрудничество в полупроводниковата индустрия, разгледаха и поточната линия за производството на първите български електрически камиони, които вече се изнасят за САЩ.

След България делегацията ще посети още 2 страни от Източна Европа, като част от тяхната програма.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...