A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » Скандал в парламента заради вицето Пеканов
България Важно Политика

Скандал в парламента заради вицето Пеканов

БСП обвини служебното правителство в неуважение към парламента. Причината е писмо, изпратено до деловодството на НС, в което вицепремиерът Атанас Пеканов моли да не бъде включван в дневния ред за изслушване тази седмица поради командировка в чужбина. В декларация от парламентарната трибуна Георги Свиленски заяви:

„В случая имаме отказа от вицепремиера Атанас Пеканов да си изпълнява конституционните задължения под предлог, че е в чужбина.

Г-н президент, ако Вие виждате в правилника разпит на министри, искам да Ви уверя, че тук провеждаме изслушване и защитаваме интересите на българските граждани. Разпит на министри вероятно ще се наложи да се прави след приключване мандата на служебния кабинет от други институции, но не от НС“.

Той призова председателят на парламента Росен Желязков да провери кога е полетът на Пеканов и завръщането му в страната.

Изслушването му е точка първа в дневния ред за утре. Той трябва да отговори дали изпълняват решението на парламента за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост в частта „Енергетика“.

Свиленски поиска още да бъде поканен за изслушване още един член на кабинета – министърът на енергетиката Росен Христов.

В началото на заседанието двама нови депутати се заклеха – това са Петър Георгиев Петров от ПП-ДБ, който влиза на мястото на отказалата се Лена Бориславова, и Любен Дилов от ГЕРБ-СДС, който пропусна първите заседания на 49-ия парламент.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...