Новини от Пловдив » България » Приеха Правилника, но най-належащите закони още чакат
България Важно Политика

Приеха Правилника, но най-належащите закони още чакат

След три дни обсъждане, съпроводено със скандали, личностни нападки и обиди, депутатите приеха правилника за работа на НС. Днес трябваше да гласуват и състава и председател на постоянните комисии, но точката беше отложена за следващата седмица. Причините са, че парламентарните групи все още не са успели да се разберат за разпределението. Това означава, че парламентът не може да заработи по същество с приемането на най-належащите законопроекти, сред които и бюджетът за 2023 г. Тези законопроекти първо трябва да минат през комисии.

В залата днес отново се стигна до сериозни скандали и обиди по самия правилник. Причина стана предложение на „Възраждане” депутатите, упражнявали свободна професия, освен трудов, да им се зачита и осигурителен стаж по избор, както и да имат безплатен достъп до правноинформационната система и до библиотеките.

Основни опоненти и днес се оказаха депутатите на „Възраждане” и „Продължаваме промяната”.

„Имаше ново предложение на г-н Петров, явно неговата заплата не му стига, и той иска да се добави освен трудов и осигурителния стаж, така че той като човек, който упражнява свободна професия, да получава още по-голямо възнаграждение. Но иска НС да му плаща безплатен достъп до библиотеката и читалнята”, заяви Искрен Митев от ПП от парламентарната трибуна.

„Видяхте жив пример защо са направени предложения да имате достъп до правноинформационните системи. Този достъп би ви помогнал да разберете какво пише в правилника”, отговори Петър Петров от „Възраждане”. 

„Това, което предлагате не е за 200 000 човеак, а за вашата лична заплатка. При положение, че вчера статистиката излезе, че 40% от българите живеят в бедност, а вие искате НС да ви плаща 300-600 лева, колкото ви е таксата на година, карта за библиотеката. Това е срам”, отговори му Митев.

Заседанието беше прекъснато за 10 минути.

След това Йордан Иванов от ПП-ДБ се обърна към председателя на НС.

„Настояваме да съдите с еднакъв аршин за всички. Когато чуете обидни думи от нас, което няма да се случи, наложете наказание”, каза Иванов.

„Не казвайте, че това е най високата трибуна, отдавна в очите на българите това не е най-високата трибуна”, каза Желязков.

„Това е най-високата трибуна в държавата. Така пише в Конституцията. Ако вие като председател, кажете, че не е – лоша работа. Въпросът е дали не я превръщаме в нещо друго”, каза Нинова.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...