Новини от Пловдив » Важно » 150 млади очни лекари и специализанти събра Академия „Офталмология“
Важно Здраве Пазарджик Панагюрище Регион

150 млади очни лекари и специализанти събра Академия „Офталмология“

Първата в България Академия „Офталмология“ събра близо 200 участници, от които 150 млади офталмолози и специализанти по Очни болести.

Форумът се провежда в Панагюрище до утре. Събитието се организира от Българско дружество по детска офталмология, невроофталмология и офталмогенетика, Българско дружество по ретинология, Българско глаукомно дружество с подкрепата на Българския лекарски съюз.

Съвременните методи на диагностика и лечение на заболяванията в областите на ретинологията и глаукомата, детската офталмология, невроофталмологията и офталмогенетиката са фокус на теоретичното и практическото обучение на младите специалисти и специализанти. Целта е насърчаване за усъвършенстването на уменията и познанията в областта на иновативната офталмологията, качеството на диагностика и лечение и предотвратяването на загуба на зрение в детска и зряла възраст.

Академия „Офталмология“ обединява водещи специалисти от цялата страна, които представят съвременни диагностични и терапевтични подходи при лечение на диабетна ретинопатия, катаракта, глаукома, други социално значими очни заболявания и травми.

Организирани са множество практически курсове в отделните подспециалности на очните болести, като младите лекари имат възможност да се докоснат и да изграждат умения при използването на лазерни апарати, периметри, биометри и да дискутират сложни терапевтични подходи с утвърдени специалисти. Сред тях са професорите Александър Оскар, Ива Петкова, Силвия Чернинкова, Лъчезар Войнов и Мария Конарева-Костянева, доцентит Марин Атанасов, Невяна Велева, Яни Здравков, Снежана Мургова, Станислава Костова и Галина Димитрова, д-р Алек Топов и други. Провеждат се уършкопи и в областта на контактната корекция, диагностични методи при диабетна ретинопатия, ехография на окото, изследване на рефракцията.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...