майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Без категория » Започва международният фестивал на поезията „Орфей“
Без категория

Започва международният фестивал на поезията „Орфей“

В Малката базилика се открива Международния фестивал на поезията „Орфей“ Пловдив 2023. В него ще се включат 10 поети от 8 страни, които ще четат произведения на роден език, но ще има и български превод. Специално видеообращение към фестивала с благодарност за българската подкрепа за Украйна ще направи украинската поетеса Юлия Бережко-Каминска.

На 12 май от 17 часа отново в Малката раннохристиянска базилика на Пловдив ще се състои писателски форум Ars poetica, в който ще има разговор за поетическото изкуство и орфизма. В него ще се включат не само участниците във фестивала, но и ученици от хуманитарните гимназии и студенти от ПУ „П. Хилендарски“. Веднага след това – от 18 часа, е церемонията по награждаването на призьорите на шестото издание на фестивала и заключителното четене. Тази година Голямата награда „Орфей“ за изключителни достижения в поезията е за пловдивския поет Йордан Велчев.

Партньори на Орфей – Пловдив тази година са Чешкият и Словашкият културни центрове, ПУ „Паисий Хилендарски“, хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ и Езикова гимназия „Пловдив“. Организатор е фондация Пловдив ЛИК и е част от Културния календар на града за 2023 г.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...