A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Градът » Петя Дубарова и есето „Живот в мрежата“ не затрудниха зрелостници от Пловдив
Градът Образование Пловдив

Петя Дубарова и есето „Живот в мрежата“ не затрудниха зрелостници от Пловдив

Жасмина, Наталия и Габриела избраха да пишат есе на матурата по БЕЛ, снимка: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

„Пътят на посвещаването в любовта“ по стихотворението „Посвещение“ на Петя Дубарова е темата на интерпретативното съчинение, което се падна днес на матурата по български език и литература. Зрелостниците имаха още една възможност в последния  41-и въпрос – да напишат есе на тема „Живот в мрежата“.

„По-лесно е есето, имаш възможност да се разгърнеш и да споделиш мнението си“, казаха пред ПловдивПрес дванадесетокласници, които бяха разпределени да държат изпита в СУ „Свети Паисий Хилендарски“. Малко след 12,30 часа излезе Наталия от СУ „Св. Софроний Врачански“, а след нея и Жасмина от ПГ по хранителни технологии и техника. И двете момичета са избрали есето.

Жасмина, Наталия и Габриела избраха да пишат есе на матурата по БЕЛ, снимка: ПловдивПрес

„Темата е всеобхватна и можеш много да разсъждаваш. Аз не съм ходила на частни уроци, няма смисъл. Сама се подготвях, има достатъчно тестове и помагала. Две от задачите в останалите два модула ме накараха повече да помисля. Вярвам, че като цяло съм се справила с матурата. За мен не беше трудна“, сподели Наталия. Момичето иска да се занимава с икономика, затова е решила вторият задължителен ДЗИ да бъде по география и икономика. Жасмина пък се е насочила към специалност „Национална сигурност“ в Пловдивския университет.

„Който е подготвен и е чел произведенията, ще изкара висока оценка. За мен матурата беше лесна. Имам най-добрия преподавател по литература Красимир Коилов и съм убедена, че съм се справила отлично“, каза Габриела от ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“. Тя иска да продължи обучението си в Пловдивския университет, избрала е начална педагогика.

Съученичката й Нели е писала интерпретативно съчинение. Споделя, че темата й допаднала. Вярва, че ще получи високи резултати.

За Велин и Нели матурата по български език и литература не е била трудна, снимка: ПловдивПрес

Велин от ПГ по битова техника избрал есето. Не е ходил на допълнителни уроци и  се надява, че ще има добра оценка.

Очаква се по-късно днес от Министерството на образованието и науката да обявят официално темите. Верните отговори на теста от матурата ще бъдат качени на сайта на МОН следобед./ПловдивПрес

Още новини по темата

Пловдивски зрелостници: Готови сме за матурата по БЕЛ, не е страшно

4286 зрелостници от Пловдив и областта се явяват на матура по български език и литература

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...