майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » Изкуственият интелект може да поеме ролята на пилот в самолетите
Важно Суматоха

Изкуственият интелект може да поеме ролята на пилот в самолетите

Развитието на изкуствения интелект (AI) позволи на авиокомпаниите да проучат възможността за замяна на един от пилотите в пилотската кабина на самолета, за да смекчат последствията от недостига на екипаж и да намалят разходите.

Според Тим Кларк, президент на авиокомпанията Emirates, изкуственият интелект ще има голямо влияние върху авиационната индустрия и е възможно в бъдеще в кабините на самолетите да има само един човек пилот. Той предложи да помислим какво може да направи тази технология, за да подобри това, което правят хората.

Въпреки че тази идея може да се окаже шокираща за онези, които са свикнали с двама пилоти в самолет, понякога дори с трима при дълги полети, за авиоиндустрията това е просто начин да се намали зависимостта от хората с напредването на технологиите.

Самолетите вече използват компютри за автоматично изпълнение на много задачи и автопилотът вече управлява самолета през по-голямата част от полета, докато пилотите само контролират операциите.

Авиокомпаниите и производителите на самолети сега проучват дали на изкуствения интелект може да бъде поверена по-голяма роля в полетните операции, така че да е необходим само един човек за надзор. Това определено няма да се случи в близко бъдеще, но има място за експерименти, където по време на дълги полети AI ще отговаря за контролите, докато двамата пилоти се редуват, използвайки времето за почивка./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...