майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » Протест в НОИ – Пловдив, искат 30% увеличение на заплатите
Градът Пловдив Случка на деня

Протест в НОИ – Пловдив, искат 30% увеличение на заплатите

Служители на Националния осигурителен институт в Пловдив се включиха в националната едночасова стачка. Те излазоха пред сградата на на ул. „Любен Каравелов“ № 7. Настояват за увеличение на заплатите с поне 30%. Сега средната им заплата е 1250 лв. Служителите на НОИ искат още индексацията на възнагражденията да влезе  от 1 януари тази година.

„Ниското заплащане е причината да стачкуваме, работата е много, всички сме много натоварени“, коментираха хората.

Те носеха плакати с напдиси: „Стига вече работещи бедни!“, „Инфлацията расте, доходите-не!“

„Тук работят специалисти с квалифициран труд. По време на двегодишната пандемия работим, без да спрем, заяви  Мариета Андонова. По думите й средната заплата на служителите на НОИ е между 1200-1300 лева, а в държавата е 1400 лева към март месец.

„Основното във възмущението на служителите е фактът, че в проектобюджета по отношение на трудовите възнаграждения увеличението е нула. При наличието на тази инфлация, няма как колегите да примат, че няма да им бъдат увеличени заплатите. Когато говорим за трудови възнаграждения, заплащането е като за нискоквалифициран труд. Затова в днешния ден провеждаме тази едночасова предупредителна стачка. Колегите от НОИ са готови да преминат в ефективни стачни действия, ако не бъдат чути исканията, каза Боян Бойкински, председател на КНСБ в Пловдив.

Боян Бойкински, председател на КНСБ в Пловдив

Той посъветва управляващите да се вслушат в гласа на служителите. Обясни, че  служителите  от отдел „Обединен осигурителен архив“ на ул. „Скайлер“ № 5 също подкрепят протеста.

От думите ме стана ясно, че има дежурни служители в НОИ, които не са спрели да приемат граждани и да ги обслужват в приемната./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще гласувате ли на местните избори на 29 октомври?

Покажи резултатите

Начална дата: 03.10.2023 @ 15:05 | Крайна дата: 03.11.2023 @ 15:05

Зареждане ... Зареждане ...