майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Асеновград » Започна първият ковашки събор в Асеновград (ВИДЕО)
Асеновград Важно Видео на деня Регион Случка на деня

Започна първият ковашки събор в Асеновград (ВИДЕО)

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев откри официално първия ковашки събор. Той лично облече работна престилка и ръкавици и показа на присъстващите в Градския парк, че с желание и упоритост всеки може да се научи на ковашката професия.

Д-р Грудев благодари на майсторите, че са избрали Асеновград за домакин на първото по рода си събитие в страната от такъв мащаб. Кметът ги увери, че и занапред общинската администрация ще прави всичко възможно, за да подкрепи затвърждаването на този събор, като част от културния календар на града, а провеждането му да се превърне в традиция.

Ковачите, от своя страна, връчиха на градоначалника благодарствено писмо, с което изразяват своята искрена признателност за подкрепата и личното съдействие на Д-р Грудев.

Една от целите на първия ковашки събор в Асеновград е да се съхранят и предават на бъдещите поколения занаятчийските умения и традиции, казват организаторите.

Днешният предпразничен ден в Градския парк продължи с много изненади за най-малките посетители – танци, песни, парад на приказните герои и още куп интересни дейности. Събитията продължават през целия ден, а утре Асеновград ще чества своя празник с още по-богата програма, която може да откриете – ТУК.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...