майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » България » Акад. Денков: Не е обсъждан вариант да се смени ротацията
България Важно Избори 2023 Политика

Акад. Денков: Не е обсъждан вариант да се смени ротацията

Акад. Николай Денков

Нормално е, когато са замразени едни преговори, да се размразят. Трябва да започнем отново да си говорим. С Мария Габриел не съм прекъснал диалога, защото и днес разговарях с нея. Toва заяви пред ЬTV депутатът от коалицията ПП-ДБ акад. Николай Денков след решението на ГЕРБ-СДС да замразят преговорите за ротационен кабинет заради скандалните записи, разпространени от Радостин Василев.

„Много е важно да се успокоят емоциите между политиците. Това, което Габриел постави като въпрос е как ще се управлява и как ще се сменят политическите кадри“, каза акад. Денков.

„Не е обсъждан такъв вариант да се смени ротацията – Мария Габриел първа да е премиер. Ключово е хората на позициите да имат нужната експертиза, за да се справят със задълженията“, коментира Денков.

Според него, правителство трябва да има, но ГЕРБ-СДС да кажат дали искат кабинет, или не. Денков не приема кабинетът да е изцяло експертен, тъй като трябва да се знае и кой носи политическата отговорност. Той има усещането, че както ГЕРБ, така и ПП-ДБ имат желание да се състави кабинет.

Той определи като емоционално и напрегнато заседанието на Националния съвет на ПП. „Има различни хора, които казват различни неща“, коментира акад. Денков разпространението записи от Радостин Василев. Той съжалява затова, което е станало, и това, което направи Василев е резултат от лична амбиция, тя няма как да бъде покрита в ПП-ДБ.

Акад. Денков добави, че никога не е обсъждана смяна на директори на училища и учители.

Той изтъкна, че в службите има проблеми и те стоят на дневен ред. „Смяната на службите трябва да стане в съответното разделение на властите“, каза Денков.

Във връзка с отношенията на ПП-ДБ с президентството, Денков заяви, че има уважителен и институционален подход към всяка една институция.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...