майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Асеновград чества празника си с богата програма
Асеновград Важно Регион

Асеновград чества празника си с богата програма

Асеновград чества своя празник днес. Стотици жители и гости изпълниха Градския парк и обновения площад, за да посетят събитията от богатата празнична програма. Традиционно, празникът започна в църквата „Св. Николай Чудотворец“, където архиерейският наместник отец Йордан Георгиев отслужи света литургия за благоденствието на Асеновград.

Пред паметника на цар Иван Асен II бяха поднесени венци и цветя, в знак на признателност и почит пред паметта на великия владетел, чието име гордо носи градът.

На сцената на обновения площад „Акад. Николай Хайтов“ се проведе церемония по издигане на националното знаме. Празнично слово произнесе кметът на общината д-р Христо Грудев. „Уважаеми съграждани, човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му! Ако трябва да перифразирам Екзюпери, един град е толкова голям, колкото големи са мечтите на хората в него. За мен, като кмет на града, има особено значение фактът, че отново сме заедно в емоцията и настроението на празника. Заедно сме и в работата, която вършим за доброто на нашия град! Освен чувство на радост в днешния ден, изпитвам и чувство на гордост, защото този град се развива, благодарение на всеки един от Вас. Нищо не може да съществува само по себе си. Градът живее с пулса, мечтите и надеждите на всеки един от нас“, каза в обръщението си към асеновградчани д-р Грудев.

Кметът, заедно с председателя на Общинския съвет в града Драгомир Георгиев наградиха новите почетни граждани на Асеновград.

На официална церемония със званието бяха удостоени д-р Стефан Щинков, отдал голяма част от живота си на лекарската професия,

дърводелецът Ламбри Ламбрев, възстановил с доброволен труд редица параклиси в асеновградския край,

ген.-лейтенант Димитър Илиев, допринесъл за развитието и утвърждаването на връзките между общината, общинските институции, жителите на града, църквата и Българската армия. Всички те споделиха, че се гордеят с родния си Асеновград и благодариха на гражданите и управата на града за признанието.

Междувременно, интересните събития в Градския парк продължават през целия ден. Съборът на ножарите и ковачите се радва на огромен интерес. Панаирът на българските занаяти също има немалка публика. Проведе се изложба-базар на кулинарни изделия на ПГ по ХВТ „Св. Димитрий Солунски“.

Паралелно за любителите на музиката имаше програма от Представителния духов оркестър на ВВС – Пловдив, празничен концерт на ансамбъл „Тракия“, както и поздрав от децата на местни творчески състави. Програмата продължава до късно вечерта в днешния празничен ден и ще завърши със зрелищна заря на централния площад.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...