майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » България » Христо Иванов: Задължително е да има правителство с втория мандат
България Важно Избори 2023 Мнения Политика

Христо Иванов: Задължително е да има правителство с втория мандат

Абсолютно императивно е да се излъчи правителство с втория мандат. Трябва да се направят всички усилия това да се случи при гарантиране на определени национални политически резултати. Всичко останало трябва да остане за мемоари, лични преживявания, будоарни емоции и прочие, които нямат нищо общо с нашата отговорност за съдбата на републиката. Това заяви  пред БНР съпредседателят на „Демократична България“ и лидер на „Да, България“ Христо Иванов.

Той призова акад. Николай Денков и Мария Габриел да продължат спешно разговорите, без постоянно да се сменят формулата за кабинета. По думите му, за него от самото начало не е ясно какво точно е желанието на ГЕРБ-СДС – за политически неутрален или за коалиционен кабинет.

„Акад. Денков трябва да е първи в ротацията, защото това е периодът, в който трябва да се случи конституционната реформа“, каза Иванов, като подчерта, че нейните носители все пак са ПП-ДБ. И ако тя бъде саботирана или поеме в грешна посока, премиерът може да си подаде оставката, с което пада и цялото правителство.

„За мен тази конституционна реформа е първият, най-важен тест, ако тя се случи, кабинетът може да работи неограничено време. Ако направим това, ще може да се изправим пред гражданите и да кажем – независимо кой какво минало има, работим за системното разграждане на корупционния модел“, каза съпредседателят на ДБ.

Според Иванов вече няма време за сериозни ревизии в договорената ротационна формула за правителство, защото  президентът държи в ръцете си политическия процес и съобщава по-малко от 24 часа преди това кога ще връчи мандата, който може да връчи и в понеделник. „Този маниер на действие от засада по най-важните конституционни процедури не е много отговорен“, предупреди Иванов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...