A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Пловдив » Правят кръгла маса за проблемите на украинските бежанци в галерия „Димитър Георгиев“
Пловдив

Правят кръгла маса за проблемите на украинските бежанци в галерия „Димитър Георгиев“

Много от бежанците са бесарабски българи, наши сънародници, бягащи от войната.

Кръгла маса по проблемите на украинските бежанци и търсене на възможности за законов отговор за решаване на трудностите, които препятстват тяхната културна адаптация и социална интеграция  в българското общество ще се проведе на 30.05.2022 г., вторник, от 11:30 ч. в галерия „Димитър Георгиев“, гр. Пловдив, ул. „Съборна“ 23, Стария град.
Дискусията се организира от фондация „Стойна Кръстанова“ във връзка с изпълнението на проект “Заедно и равни: правата на търсещите убежище и закрила”.
Ще бъдат представени резултатите от проучване с методите на спешната антропология, чрез което се събра информация от средата на бежанците, включително на създадените от тях организации, на институциите, които работят с тях, на хората и фирмите, които им помагат да изградят живота си тук (работодатели, наемодатели, доброволци). Анализът на данните е основа за разбиране на ситуацията и за идентифициране на проблемите на уязвимата група. Заснети са и видеоказуси, които нагледно представят въпросите, важни за украинците, бягащи от войната.
Срещата между представители на различни институции –  ВКБООН за България, Министерство на образованието и науката, Агенция по заетостта – Бюро по труда Пловдив, Регионална здравна инспекция, Пловдив, Областна администрация Пловдив, Община Пловдив, неправителствени организации, журналисти и общественици, ще даде възможност за обмен на добри практики и опит.
Изпълнението на проекта “Заедно и равни: правата на търсещите убежище и закрила” е по Тематичен приоритет № 1: Подобряване на демократичната култура и гражданска осведоменост. Финансовата подкрепа от 14 994 евро е предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (www.activecitizensfund.bg). Проектът се провежда в партньорство със Сдружение „Непорасналите“ и Фондация Ukraine Support & Renovation.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...