A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Градът » 5654 четвъртокласници в Пловдив и областта се явяват на национално външно оценяване
Градът Образование Пловдив Случка на деня

5654 четвъртокласници в Пловдив и областта се явяват на национално външно оценяване

Снимката е илюстративна

5654 четвъртокласници в Пловдив и областта се явяват днес и утре на малките матури по БЕЛ и по математика. 1300 квестори са ангажирани с провеждането на изпитите, които ще се състоят в 150 училища.

В страната 55 955 четвъртокласници се очаква да се явят на национално външно оценяване по български език и литература и математика. Днес е изпитът по БЕЛ, на който учениците ще решават писмен тест в рамките на 60 минути. За деца със специални образователни потребности са предвидени 30 минути повече.

И тази година тестът по български език и литература включва диктовка, записана на аудиофайл, езикови задачи с избираем отговор, текст за четене с разбиране и тестови задачи към него, както и речева задача с творчески характер, изискваща свободен отговор.

Изпитът по математика е във вторник, 30 май. Както и предишни години тестът е от 25 задачи, от които 18 с избираем отговор, 5 с кратък свободен отговор, една задача с разширен свободен отговор и една текстова задача с три подусловия.

Изпитите започват в 10,00 часа, а учениците трябва да са по местата си в залата не по-късно от 9,45 ч. Пише се с химикалка с черен цвят, а на изпита по математика могат да се ползват линия, пергел и триъгълник.

Оценките от националното външно оценяване в края на IV клас са в точки и се вписват в удостоверението за завършен начален етап на основно образование. Максималният брой точки на всеки изпит е 100.

Резултатите ще бъдат обявени до 9 юни./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...