майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » Кръгла маса по проблемите на украинските бежанци в Пловдив
Градът Пловдив

Кръгла маса по проблемите на украинските бежанци в Пловдив

Кръгла маса по проблемите на украинските бежанци и търсене на възможности за законов отговор за решаване на трудностите, които препятстват тяхната културна адаптация и социална интеграция в българското общество ще се проведе на днес от 11:30 ч. в галерия „Димитър Георгиев“ на ул. „Съборна“ 23 в Стария град.
Дискусията се организира от фондация „Стойна Кръстанова“ във връзка с изпълнението на проект “Заедно и равни: правата на търсещите убежище и закрила”.

Ще бъдат представени резултатите от проучване с методите на спешната антропология, чрез което се събра информация от средата на бежанците, включително на създадените от тях организации, на институциите, които работят с тях, на хората и фирмите, които им помагат да изградят живота си тук (работодатели, наемодатели, доброволци). Анализът на данните е основа за разбиране на ситуацията и за идентифициране на проблемите на уязвимата група. Заснети са и видеоказуси, които нагледно представят въпросите, важни за украинците, бягащи от войната.

Срещата между представители на различни институции – ВКБООН за България, Министерство на образованието и науката, Агенция по заетостта – Бюро по труда Пловдив, Регионална здравна инспекция, Пловдив, Областна администрация Пловдив, Община Пловдив, неправителствени организации, журналисти и общественици, ще даде възможност за обмен на добри практики и опит.

Изпълнението на проекта “Заедно и равни: правата на търсещите убежище и закрила” е по Тематичен приоритет № 1: Подобряване на демократичната култура и гражданска осведоменост. Финансовата подкрепа от 14 994 евро е предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (www.activecitizensfund.bg). Проектът се провежда в партньорство със Сдружение „Непорасналите“ и Фондация Ukraine Support & Renovation.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...