майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Мария Габриел: Разговорите с ПП-ДБ не са в ледена епоха, но няма и слънчеви лъчи
България Важно Избори 2023 Политика

Мария Габриел: Разговорите с ПП-ДБ не са в ледена епоха, но няма и слънчеви лъчи

Томислав Дончев и Мария Габриел

Разговорите с ПП-ДБ не са в ледена епоха, няма обаче и слънчеви лъчи, които да разтопят ледовете. Разговори може да има, само ако бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, принципите и доверието. За да не стигнем до ледена епоха, която освен нас, ще замрази и държавата, призовавам ПП-ДБ за преосмисляне на тези неща. Това каза Мария Габриел по повод замразяването на разговорите между ГЕРБ-СДС и втората политическа сила – ПП-ДБ, за съставяне на кабинет.

„Разочарованието в обществото е огромно. Недоверието в партньорите ни е огромно. Страхът в администрацията е потресаващ. От тази криза се излиза само с усилие за доверие от страна на всички участници в обществено-политически живот и цел. Ако истинската цел е да стабилизираме държавата и да се погрижим за хората, то всеки да направи крачка назад и да предложим работещо решение, което да носи обединение и стабилност. Мандатоносителят е на ход – да търси и намери подкрепа“, каза още Габриел на брифинг във вторник.

Според Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС има „фактическа война между институциите“.

„Искам да кажа нещо, което моля да не бъде приемано като ултиматум. Уважаеми колеги, сменете подхода, така няма как да стане. Ако искате, вземете пример от нас – ние направихме всички възможни и невъзможни компромиси. Не може с 15% от народните представители да получиш цялата власт – това не е честно, не е европейско и не е демократично“, обърна се Дончев към ПП-ДБ. И за пореден път подчерта, че страната ни се нуждае от работещо правителство.

Като отговорни за съставяне на правителство за момента, предложете друг формат, говорете с нас и с другите партии. България трябва да има работещо правителство“, каза заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...