майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Обсъждат референдума в Белащица на сесия на ОбС -„Родопи“
Важно Регион Родопи

Обсъждат референдума в Белащица на сесия на ОбС -„Родопи“

Общинските съветници от ОбС – „Родопи“ ще обсъждат днес датата за провеждане на местен референдум в село Белащица. Предложението за насрочване на допитването е първа точка на днешната сесия. Дневният ред е от 65 точки.

Предложението за провеждане на местен референдум за отделяне на Белащица от община „Родопи“ и присъединяване към община Пловдив влиза за втори път за обсъждане от Общински съвет „Родопи“.

Една от най-важните точки на предстоящото заседание е свързана с  приемане на Разчет за работата на община „Родопи“ през 2023 г. до приемане на Закона за ДБ на РБългария за 2023 г. и до приемане на Окончателен бюджет на община „Родопи“ за 2023 година. Индикативен годишен разчет за сметките за средства от ЕС по чл.144 от ЗПФ и Актуализирана бюджетна прогноза за 2024 и 2025 г., на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности, както и Средносрочна бюджетна прогноза (СБП) за периода 2024-2026 г. в частта за местните дейности на община „Родопи“.

Друга важна точка е за отпускане на еднократна финансова помощ в размер на 200 000 /двеста хиляди/лева за ремонт и възстановяване на храм „Св.Св. Константин и Елена“, с.Първенец.

На заседанието предстои и гласуването на точка за отпускане на еднократна финансова помощ на жители на община „Родопи“ в тежко здравословно и финансово положение.

Още един от акцентите е и този по обявяване от публична в частна общинска собственост на поземлени имоти в село Брестник./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...