майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Общинските съветници от „Родопи“ гласуваха против референдума в Белащица
Важно Регион Родопи

Общинските съветници от „Родопи“ гласуваха против референдума в Белащица

Белащица

След близо час дебати Общински съвет „Родопи“ гласува против предложението  за провеждането на референдум за отделянето на Белащица и присъединяването й към община Пловдив. Само 8 съветници бяха “ за“, 12 се обявиха против, а 6 се въздържаха.

„Не гласуваме дали Белащица да се отдели, или не, а даваме възможност и дата хората да си изкажат мнението, отбеляза преди да обяви резултатите от гласуването председателят на ОбС „Родопи“ Георги Цанков. След това той отбеляза, че предложението така или иначе не се приема и оттук-нататък думата има областният управител на Пловдив.

„Нека хората да бъдат оставени сами да решат дали Белащица да остане към община Родопи, насила хубост не става“, каза в началото Ангел Драганов от ГЕРБ.

Кремена Цанкова от местната коалиция „Обединени земеделци“ настоя да бъде запазена териториалната цялост на община и повдигна въпроса за границите между Брестник, Крумово и Ягодово, съобщи Радио Пловдив.

Нека да се произнесе прокуратурата за валидността на подписката, каза кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов.

Председателят на общинския съвет Георги Цанков предложи нарочна изнесена сесия за рефередума с участието на жителите на Белащица.

При изказването си Пламен Кабаков заяви, че няма да покрепи отделянето , на което и да е населено място в община Родопи. А изказването на Павел Гимишев от Инициативния комитет за Белащицаза кариерите и референума доведе до словесен сблъсък с кмета.

В предложението се посочва, че исканата дата за местния референдум е 23 юли, а въпросът към жителите е: „Искате ли с. Белащица, запазвайки статута си на село, да се отдели от община Родопи и да се присъедини към община Пловдив?“.

„Всяко зло за добро. Посочената дата 23 юли не беше най-удачната, защото е в разгара на лятото. Винаги сме казвали, че най-добрият вариант е 2 в 1 – референдум заедно с избори, за да няма разхищаване на публични средства“ – коментира Павел Гимишев, председател на ИК „Стоп на кариерите в Белащица“./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...