майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Адвокат се разсърди на съда в Охрид, отложиха делото срещу бияча на Пендиков
Балкани Важно РСМ Свят

Адвокат се разсърди на съда в Охрид, отложиха делото срещу бияча на Пендиков

Подсъдимият Илия Спасевски Кадър: NOVA

Секретарят на закрития български клуб в Охрид Християн Пендиков се яви за първи път на заседание по делото за побоя му. То се състоя в Охрид. Пендиков идва в Северна Македония седмици, след като стана български гражданин. А с подсъдимия за нападението му македонецът Илия Спасески не си размениха и дума, предаде NOVA.

Адвокатът на подсъдимия Илия Спасески демонстративно напусна съдебната зала, след като съдът отказа да отложи делото, за да се запознае с медицинските документи за лечението на Християн Пендиков в София. Подсъдимият остана сам в залата без защитник и съдът отложи заседанието.

„Напускането на заседанието е бунт и право на защита. Тук възниква въпросът защо пострадалият толкова бързо е напуснал болницата „Свети Еразмо“ и е бил откаран в България вместо в Скопие с български правителствен самолет“, заяви адвокатът Димитрия Цобоски.

След края на заседанието Християн Пендиков каза пред български и северомакедонски медии, че все още получава смъртни заплахи. „Дали се страхувам? Не се страхувам. Но все пак не се чувствам добре да получавам по 20-30 смъртни заплахи във фейсбук, в месинджър. Всички мои публикации имат коментари. Не е хубаво чувство“, обясни той.

Според адвоката на Пендиков Стефан Камишевски травмите му са тежки и сериозни. „Нараняванията на гръбначния му стълб все още не са зараснали и му е трудно да пътува“, обясни защитникът.

23-годишният мъж с българско самосъзнание беше пребит в Охрид на 19 януари. Според прокуратурата престъплението е извършено от омраза.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...