Новини от Пловдив » България » Ген. Атанас Атанасов: Радев щеше да ни набие, има кампания за дискредитиране на ПП-ДБ
България Важно Избори 2023 Политика

Ген. Атанас Атанасов: Радев щеше да ни набие, има кампания за дискредитиране на ПП-ДБ

Ген. Атанас Атанасов, снимка: bTV

„Има кампания за дискредитиране на втората политическа сила, организирана от кохортата на президента. Какво е това отношение на президента? Държавният глава, който ни е поканил да ни връчи мандата, щеше да ни набие и ни изгони.„Ето ви папката, но да ми я върнете празна“ – това не е това работа, г-н Радев“. Това коментира пред bTV съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов.

„Гешев и Радев работят да не се създаде правителство. Служебната власт има интерес да продължи до местните избори, тъй като има замисъл в президентската институция една част от служебните министри да бъдат издигнати от инициативни комитети за кметове. Всеки политически проект, създаден от президент, катастрофира“, каза Атанасов.
„Аз знам, че никой не е съгласуван с никое посолство. Не му е работа на шефа на ДАНС да критикува политиците. Той в Народното събрание си отряза главата“, добави той. Според него е нормално парламентарна сила да обсъжда по какъв начин ще упражнява властта.

„Снемането на имунитета на Бойко Борисов зависи от него. Тук има специфика. Делото се влачи от три години. По закон максималният срок на разследване е 2 месеца. Това е от делата на трупчета. През този период от време Бойко Борисов нямаше имунитет. Това е целенасочена атака срещу Борисов и е атака, която цели да се провали втория мандат за съставяне на правителство“, коментира Атанас Атанасов.

„Ние не сме перална машина. Борисов нека се бори и защитава. Дали и какво има в папката за „Барселонагейт“ – аз не знам. Аз съм сигурен, че ако Борисов нямаше имунитет, вчера още щяха да го арестуват, за да се нагнети обстановката и да не се позволи на ГЕРБ да даде подкрепа за втория мандат“, подчерта той.

Според него е акад. Николай Денков трябва да подбере кандидатите за министри./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...