майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Мнения » Доц. Мавров: Скоро ще има пълна електронизация на ТЕЛК и НЕЛК
Здраве Мнения

Доц. Мавров: Скоро ще има пълна електронизация на ТЕЛК и НЕЛК

Доц. Момчил Мавров
Доц. Момчил Мавров

От 1 юни се въвеждат новите образци на експертите решение на ТЕЛК и НЕЛК, а лекарските комисии ще бъда свързани и с Агенцията за хора с увреждания. Това каза пред БНТ вчера началникът на кабинета на здравния министър и председател на Надзорния съвет на НЗОК доц. Момчил Мавров.

„Надяваме се съвсем скоро да има пълна електронизация в ТЕЛК-овете в системата на медицинска експертиза. Това е сравнително бавен процес, но правим всичко възможно да се случи по-бързо“, каза той.

По думите на доц. Мавров системата ще навакса със забавени ТЕЛК-решения и ще реши проблема с протакането на преписките и прехвърлянето им между ТЕЛК и НЕЛК. „Тези проблеми ще бъдат решени с някои мерки, включително и с промените в правилника за Устройството и организацията на работа на органите на медицинската експертиза и на регионалните картотеки. Тези промени предстоят в момента, приключва общественото обсъждане на промените, ще има национален съвет за тристранно сътрудничество, на който ще бъдат обсъдени и се надяваме да улесним значително достъпа на гражданите до тези услуги. Те вече ще бъдат уведомявани за всяко заседание на ТЕЛК, на който се разглежда техния случай, както и ще получават електронни известия за изготвените ТЕЛК-ови решения“, каза той.

Доц. Мавров допълни, че хората вече могат електронно да подават своите заявления декларации за освидетелстване и преосвидетелстване, както и съответните направления за насочване към ТЕЛК. По същия начин – електронно – се подават вече и самите медицински направления, издавани от общопрактикуващите лекари, и медицинските протоколи от лекарските консултативни комисии, изтъкна той.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...