майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Обсъждат в парламента промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари
България Важно Политика

Обсъждат в парламента промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари

Законопроект за изменение и допълнение на Закона за мерките срещу изпирането на пари да обсъдят депутатите на първо четене, предвижда проектопрограмата за работа на Народното събрание за тази седмица. Вносител на промените е Министерският съвет.

Едно от основните предложения е въвеждането на ефективен механизъм за идентифициране на лицата, които предоставят услуги по дружествено управление и на адекватни процедури за проверка на служителите, ангажирани в предоставянето на услуги по дружествено управление (напр. адвокати, счетоводители, данъчни съветници и други). Действащото национално законодателство не съдържа достатъчно ефективни механизми за идентифициране на лицата, които предоставят този вид услуги, се посочва в мотивите на законопроекта.

В проектопрограмата на Народното събрание е и първо гласуване на промени в Закона за достъп до обществена информация, както и на такива в Закона за българските лични документи. Очаква се в четвъртък народните представители окончателно да гласуват законопроекта за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт. Предвижда се да обсъдят на първо четене промени в Закона за електронните съобщения и изменения в Закона за енергията от възобновяеми източници.

Проектопрограмата включва и законопроект за ратифициране на Споразумението между страните по Конвенцията за полицейско сътрудничество в Югоизточна Европа за автоматизиран обмен на ДНК данни, дактилоскопични данни и данни за регистрация на моторни превозни средства, на Споразумението за прилагане на Споразумението между страните по Конвенцията за полицейско сътрудничество в Югоизточна Европа за автоматизиран обмен на ДНК данни, дактилоскопични данни и данни за регистрация на моторни превозни средства и на Протокола за изменение на Споразумението между страните по Конвенцията за полицейско сътрудничество в Югоизточна Европа за автоматизиран обмен на
ДНК данни, дактилоскопични данни и данни за регистрация на моторни превозни средства.

Очаква се парламентът да разгледа проект на решение за участие на България в увеличението на капитала на Банката за развитие на Съвета на Европа и да гласува доклад за състоянието на отбраната и въоръжените сили на България през 2022 г.

За петък е предвиден блиц контрол, както и редовен парламентарен контрол./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...